Netwerkstudie fiets: profiteren fietsbedrijven mee van de verwachte groei? 

Laatste update 30 maart 2023 Leestijd: 3 min

KPMG deed in opdracht van BOVAG een netwerkstudie voor de fietsbranche. Uit die studie blijkt dat de fietsmarkt blijft doorgroeien op het gebied van zowel verkoop als service en onderhoud. Maar door toenemende concurrentie komt er steeds meer druk op fietsbedrijven. Hoe profiteert u als fietsbedrijf mee van de verwachte groei? Gaan we binnenkort weer over de grens van één miljoen verkochte fietsen? En welke problemen voorzien we als het gaat om die concurrenten? Dat presenteren BOVAG en KPMG op 12 april tijdens een speciale bijeenkomst in het BOVAGhuis in Bunnik. Alle fietsbedrijven zijn van harte welkom! Aanmelden kan via de link in dit bericht. 

Om fietsondernemers nu en in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn, monitort BOVAG de ontwikkelingen in de branche. In dat kader hebben we KMPG deze netwerkstudie laten doen. Ondernemers, fabrikanten, importeurs en andere belangrijke spelers hebben hieraan meegewerkt. Welke verschuivingen zien we in het dealernetwerk en welke rol spelen fabrikanten? Welke impact heeft overheidsbeleid? Waar verwachten we groei of krimp? Wat betekent dit voor de toekomst van fietsbedrijven en welke taak ligt er voor de branche? Dat is allemaal in kaart gebracht. De scope van dit onderzoek is vijf jaar en dient als input voor de BOVAG-agenda voor de komende jaren. 

De resultaten worden op 12 april bekendgemaakt op een centrale bijeenkomst in het BOVAGhuis, en later toegelicht tijdens kleinere regiobijeenkomsten. 

Centrale bijeenkomst op 12 april

De uitkomsten van de netwerkstudie worden op 12 april door KPMG en BOVAG gepresenteerd tijdens een centrale bijeenkomst in het BOVAGhuis in Bunnik. Alle BOVAG-fietsbedrijven van harte welkom om aan te schuiven. Diezelfde week delen we het rapport ook met leden via de nieuwsbrief en op mijn.bovag.nl

Programma 

Naast leden zijn belangrijke stakeholders uitgenodigd voor de presentatie op 12 april. Wat zijn de conclusies van het onderzoek, welke taak ligt er voor de branche en wat betekent dit toekomstbeeld voor BOVAG-fietsbedrijven? Klik op de button hieronder om u aan te melden en stel zelf uw vragen aan de onderzoekers. Het programma ziet er als volgt uit: 
  • 18.30 uur: Inloop en ontvangst 
  • 19.30 uur: Aanvang programma
  • 20.45 uur: Netwerkborrel 
  • 21.30 uur: Einde
Aanmelden

Kleine regiobijeenkomsten

BOVAG gaat graag met ondernemers in gesprek over de resultaten van de netwerkstudie. Wat zeggen de ontwikkelingen over de toekomst van het ‘traditionele’ Nederlandse fietsbedrijf? Wat is de impact op de korte en lange(re) termijn en wat hebben ondernemers concreet nodig, van BOVAG of van andere partijen? Daarvoor organiseert BOVAG de komende maanden (na 12 april) kleine regiobijeenkomsten. Deze draaien om ‘het goede gesprek hebben’, waarbij ondernemersvragen centraal staan. Hoe kijkt u naar de uitkomsten van dit onderzoek? Hoe zorgen we samen voor een optimaal ondernemersklimaat in de fietsbranche en wat heeft u nodig? Daar zijn we benieuwd naar.

Interesse in deze bijeenkomsten? Laat het ons weten door te mailen naar fiets@bovag.nl. Zodra de data bekend zijn, ontvangt u dan meer informatie. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring