Invoering statiegeld op blikjes vanaf 1 april 2023; informeer ook uw klanten

Laatste update 06 maart 2023 Leestijd: 2 min

Vanaf 1 april 2023 komt er vijftien cent statiegeld op blikjes drinken en deze blikjes kunnen ingeleverd worden bij onder andere tankstations. De invoering van het statiegeld moet de hoeveelheid zwerfafval terugdringen. Bovendien kunnen er zo van de 2,5 miljard blikjes die jaarlijks op de markt komen nieuwe blikjes gemaakt worden. Statiegeld Nederland gaat landelijk campagne voeren om mensen hierover te informeren. Help ook bij het uitdragen van de boodschap en hang de campagnematerialen vanaf maandag 27 maart ook op in uw tankshop.

Reverse vending machines en innamepunten kunnen vanaf maandag 27 maart ook blikjes innemen. Vanaf die week verschijnen er blikjes met het statiegeldlogo erop en gaan mensen statiegeld betalen voor deze verpakkingen.

Toolkit met campagnematerialen
De campagne van Statiegeld Nederland heeft als doel om mensen te informeren en aan te sporen om hun blikjes in te leveren. Tankstations zijn een belangrijk kanaal voor het retourneren van blikjes. Laat de campagneboodschap daarom ook zien op het schap, bij de kassa’s en op de narrowcasting van uw tankshop, zodat meer mensen bereikt worden. Er is een toolkit met campagnematerialen met teksten, beelden en logo’s, die u vrij kunt gebruiken. Er worden de komende weken nog meer nieuwe materialen ontwikkeld, waaronder radiospots en social-mediaposts.

Ga naar de toolkit

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring