Check de 1.2 Puretech motor van uw klant op terugroepactie

Laatste update 31 maart 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG-advies: controleer voor uw klant of er een recall actief is op 1.2 Puretech-motoren die langskomen in de werkplaats. 

Tv-programma Kassa heeft al in twee uitzendingen aandacht besteed aan de problemen met de distributieriem van auto's uitgerust met de 1.2 Puretech motor. Dat betreft modellen van de merken Peugeot, Citroën, DS en Opel. Voor veel van die modellen loopt een terugroepactie (recall) en Kassa constateert dat die een deel van de autobezitters niet heeft bereikt. Daarom roept BOVAG-bedrijven op voor klanten die met zo'n motor in de werkplaats komen, om op de RDW-site te checken of er voor het specifieke kenteken een recall actief is. 

Voorbeeldbrief 

Als er een recall actief is, dan is het zaak dat de eigenaar van de auto zich meldt bij een dealer van het betreffende merk. De regels schrijven voor dat het aan de fabrikant en zijn dealers is om de recall uit te voeren, omdat het nu eenmaal een fabricagefout betreft. 

De ANWB heeft voor Kassa op zijn site helder uiteengezet hoe de regels voor de autobezitter in elkaar zitten. En op de site staat ook een voorbeeldbrief om desgewenst importeur Stellantis aan te spreken. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring