Workshop leer omgaan met verschillende generaties op de werkvloer 

Laatste update 16 juni 2023 Leestijd: 3 min

Niet eerder waren er zo veel generaties tegelijk aan het werk in Nederland. Babyboomers (55-64 jaar) werken langer door, terwijl de jongste generatie Z (18-24 jaar) op jongere leeftijd gaat werken omdat ze eerder is afgestudeerd. Daar tussen bevinden zich ook nog de generaties X (35-54 jaar) en Y (25-34 jaar; ook wel millennials genoemd). Dit kan leiden tot onbegrip of conflicten tussen medewerkers. Iedere generatie kijkt namelijk anders aan tegen het werk en tegen elkaar. Ook als werkgever heeft u hier dagelijks mee te maken. Maar hoe zorgt u er nu voor dat verschillende generaties elkaar gaan snappen en vooral: dat ze beter gaan samenwerken? 

Workshops en tools 

Voor bedrijven die vallen onder de cao voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf en voor bedrijven onder de cao carrosseriebedrijf zijn door OOMT en OOC workshops ontwikkeld om het werken met generaties te verbeteren.  

Tijdens de 2,5 uur durende workshops gaat u samen met een groep collega’s en éen of meerdere acteurs aan de slag met het thema ‘Generaties op de werkvloer’. Er worden inzichten gegeven in de verschillen tussen generaties op de werkvloer door te oefenen met voorbeelden uit de praktijk. Vervolgens zet u stappen om de onderlinge samenwerking te verbeteren. 

Bovendien is door OOMT de ‘Samen Beter Meter’ ontwikkeld. Deze tool is bedoeld om de onderlinge samenwerking tussen twee collega’s te verbeteren. Om verschillende, nieuwe inzichten te krijgen begint het met een lijst met stellingen en vragen die door beide medewerkers afzonderlijk worden ingevuld. Daarna ontvangen de deelnemers een individueel coaching rapport, het rapport over de onderlinge samenwerking en er vindt een gezamenlijk gesprek met een coach plaats. Hierin worden de inzichten vanuit de rapporten gekoppeld aan de situatie op de werkvloer.

Meer informatie en aanmelden 

Meer informatie over de workshops en aanmelden kan via de website van OOMT of via de website van OOC

Vragen? 

Heeft u vragen, bijvoorbeeld over het werken met verschillende generaties? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring