Alle hens aan dek voor pomphouders: iedereen gooit de tank nog vol voor de prijs omhoog gaat

Laatste update 30 juni 2023 Leestijd: 2 min

Verdubbeling van de omzet, files en lange wachtrijen. Pomphouders houden vrijdag rekening met een grote toestroom van mensen die nog even snel hun tank volgooien voordat zaterdag de prijzen omhoog gaan. Jan Paul Kerkhof, lid van het BOVAG-verenigingsbestuur en ondernemer houdt rekening met veel drukte.

Voor tankstations is het vrijdag alle hens aan dek: al het beschikbare personeel wordt ingezet om de grote, verwachte drukte soepel te laten verlopen en de wachttijden te beperken. "Het is de laatste dagen al wat drukker, maar vrijdag verwachten we echt topdrukte. Ik houd rekening met een verdubbeling van de omzet en zorg ervoor dat ik meer dan genoeg producten in huis heb zodat ik vrijdagmiddag niet kan droogvallen", vertelt Jan Paul Kerkhof, directeur van het gelijknamige BP-station in Den Haag.

Voorsorteren

Een permanente bezetting van de kassa's is cruciaal, volgens Kerkhof, zodat de wachttijden voor het afrekenen niet te hoog oplopen. "Ook vind ik het belangrijk om de wachtrijen voor de pomp zo goed mogelijk te reguleren. Op het voorterrein hebben we extra medewerkers rondlopen die zorgen dat automobilisten goed voorgesorteerd staan. Tankdop aan de juiste kant, in de rij voor het juiste brandstoftype: dat helpt allemaal om de wachttijd te verkorten." 
"Opvallend is het trouwens wel dat de sfeer tijdens dit soort dagen vaak erg goed is. Iedereen die nog even snel z'n tank wil volgooien voordat de prijzen hoger worden, houdt vaak al rekening met meer drukte en accepteert dat gelukkig ook gewoon."

Oude niveau

Met de accijnsverhoging die aanstaande zaterdag 1 juli wordt doorgevoerd, brengt de regering de accijns weer op het niveau van voor april 2022. De tarieven werden toen tijdelijk verlaagd vanwege de sterk stijgende brandstofprijzen. De bedoeling was de tarieven per 1 januari weer op het 'oude' niveau te brengen, maar dat werd uitgesteld tot 1 juli 2023. De prijzen voor een liter benzine stijgen vanaf die datum gemiddeld met 14 cent, voor diesel met 10 cent en lpg stijgt met circa 6 eurocent.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring