Schouwregels BE voertuigcombinaties aangepast

Laatste update 08 juni 2023 Leestijd: 2 min

Per 1 januari 2023 heeft het CBR de regels voor schouwing van BE voertuigcombinaties aangepast. Hiervan is geen melding gemaakt binnen de branche. CBR heeft op initiatief van BOVAG deze regel uitgesteld om de branche de tijd te geven eventuele aanpassingen door te voeren,

De aanpassingen zijn nodig, omdat modellen en afmetingen in de loop van de tijd zijn veranderd. Tegenwoordig zijn veel aanhangers bijvoorbeeld uitgerust met wielkasten naast de huif of opbouw waardoor de breedte van de aanhanger die op de kentekencard staat, niet als uitgangspunt kan worden gebruikt. Bij de schouwing wordt onder andere gelet op de hoogte van een aanhangwagen, hoogte van de auto, opbouw of huif.

Toelaten

BOVAG benadrukt dat het voor rijscholen belangrijk is dat voertuigcombinaties voor het examen worden geschouwd en voldoen aan de juiste voertuigeisen.
Tijdens de een schouwing wordt de voertuigcombinatie door twee CBR-medewerkers gecontroleerd. Als alles in orde is, wordt een schouwingsformulier met sticker overhandigd en kan de examinator in één keer zien of de voertuigcombinatie tot het examen kan worden toegelaten. Laat de voertuigcombinaties tijdig schouwen, is het advies van BOVAG. De schouwing bij het CBR is gratis.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring