Registreer uw proefritten met het aangepaste formulier voor auto en motor

Laatste update 28 juni 2023 Leestijd: 2 min

Voordat u een auto of motor meegeeft voor een proefrit, is het verstandig om een proefritovereenkomst te sluiten. Het BOVAG-proefritformulier voor auto en motor is daar een handig hulpmiddel bij. Niet alleen om schades af te kunnen wikkelen, maar u kunt ook aangeven hoe de auto of motor gebruikt mag worden.

De proefritformulieren zijn onlangs aangepast. Zo kunt u bij het onderdeel ‘bruikleenperiode’ bewijzen dat het voertuig later werd ingeleverd dan afgesproken. Dit is relevant voor de dekking van uw verzekering. Om die reden is het ook belangrijk om bij het onderdeel ‘schade’ de data en tijdstippen in te vullen.

Algemene voorwaarden proefrit

In de algemene voorwaarden die horen bij het proefritformulier is ook een kleine wijziging doorgevoerd. In artikel 8 werd gesproken over ‘de verhuurder’. Omdat er bij een proefrit geen huursom wordt gevraagd, is dit aangepast naar ‘de ondernemer’.

Download

U kunt gratis de proefritformulieren en bijbehorende algemene voorwaarden downloaden. De formulieren zijn beschikbaar als drukbestand en printbestand. Of als invulbare pdf zodat u deze zelf eenvoudig en snel kunt invullen en opslaan op uw eigen computer.

Het proefritformulier auto is tevens beschikbaar op papieren blok met doordrukformulier via de BOVAG Ledenwinkel.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het gebruik van de formulieren? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies. Dat kan telefonisch via (030) 659 53 00 en per e-mail via ledenadvies@bovag.nl.

Download de proefritformulieren voor auto's

Download de proefritformulieren voor motorenAlle formulieren zijn ook te vinden op mijn.bovag.nl/voorwaarden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring