Primeur: jarig DAF museum als eerste BOVAG-erkend

Laatste update 05 juni 2023 Leestijd: 2 min

Museum-voorzitter Geert Vermeer ontving het fraaie emaille bordje 'BOVAG-erkend museum' afgelopen zaterdag uit handen van Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG.

Dat gebeurde tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Blik op de weg in de 90-er jaren', waar auto's uit de jaren '90 en het vermaarde tv-programma 'Blik op de weg' centraal staan. De BOVAG-voorzitter prees het unieke karakter van het 30-jarige DAF Museum en met name ook de inzet voor het behoud van het mobiele erfgoed. Hij kondigde aan dat meer gerenommeerde musea met de focus op mobiliteit en oog voor erfgoed-op-wielen een erkenning tegemoet kunnen zien. Hij loofde de inzet en het niet aflatende enthousiasme van Geert Vermeer, die voor BOVAG geen onbekende is, want een van de voorgangers van Han ten Broeke.

Laatste klus  

Voor Geert Vermeer was de nieuwe tentoonstelling zijn laatste klus als voorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van het DAF Museum. Na tien jaar nam hij afscheid, in het gezelschap van veel automotive prominenten, de museum-vrijwilligers en de nazaten van de DAF-oprichters.
 
 
 

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring