Pitspro Academy: al honderden opleidingen afgenomen, opleidingsaanbod wordt verder uitgebreid 

Laatste update 23 juni 2023 Leestijd: 4 min

Vandaag heeft BOVAG met een klankbordgroep van BOVAG-ondernemers en Innovam de eerste zeven maanden van Pitspro Academy geëvalueerd. Dit is het opleidingsplatform van BOVAG voor professionals in de autowas- en tankstationbranche. In ruim een half jaar tijd zijn al honderden opleidingen gevolgd, die positief zijn beoordeeld. Tijdens de evaluatie zijn ook de wensen voor nieuwe opleidingen geïnventariseerd.  

De klankbordgroep van Pitspro Academy bestaat uit autowasbedrijven en tankstations, zowel grote als kleinere bedrijven. De klankbordgroepleden hebben tijdens de evaluatie hun eigen ervaringen met gedeeld met BOVAG en Innovam en daarnaast is ook de input van andere BOVAG-leden besproken.

Nieuwe trainingen

BOVAG heeft Pitspro Academy op 1 november 2022 gelanceerd en er is vanaf dat moment groots campagne gevoerd. Daardoor kan het tankstation- en autowasondernemers niet ontgaan zijn dat Pitspro Academy inmiddels een waardige vervanger is voor het OOTW, het oorspronkelijke opleidings- en ontwikkelingsfonds. De afgelopen maanden zijn er nieuwe (fysieke) opleidingen bijgekomen, zoals ‘Praktisch leidinggeven’ en ‘De-escaleren kun je leren’. Ook voor autowasbedrijven zijn er nieuwe trainingen toegevoegd. BOB Autowas en Achilles Brandstoffen Maatschappij hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. “Als Achilles hechten we veel waarde de ontwikkeling van onze medewerkers, Pitspro Academy helpt ons hierbij. Al onze ruim 250  medewerkers zijn inmiddels geregistreerd binnen het platform”, aldus Peter Peduzzi, marketingmanager bij Achilles Brandstoffen Maatschappij.

Waardering

In totaal zijn er al vele honderden trainingen afgenomen. Naast dat de trainingen goed gevonden worden, krijgen ze ook een hoge waardering. Daarbij komt ook nog eens dat alle e-learnings kosteloos zijn. “Voorheen werd er 0,3 procent geheven over de loonsom. Het scheelt ons letterlijk duizenden euro’s en de kwaliteit is veelal zelfs beter”, aldus Jan Paul Kerkhof, eigenaar van Kerkhof & zn. Brandstoffen, die ook in de klankbordgroep van Pitspro Academy zit.

Vooruitblik

Erik Stern, branchemanager BOVAG Tankstations, blikt alvast vooruit naar het komende halfjaar: “De rest van 2023 gaan we het platform verder optimaliseren. We blijven campagne voeren en er volgen nieuwe trainingen. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met EV-kennistrainingen voor autowasbedrijven. Innovam blijft uiteraard onze opleidingspartner en we roepen vooral ook onze leden op om ons input te blijven geven. Tot slot een oproep aan iedereen die nog geen gebruik maakt van het platform: schrijf u in en motiveer uw medewerkers om het aanbod van Pitspro Academy te proberen!”

Ga ook aan de slag met Pitspro 

Pitspro Academy helpt u om te investeren in de ontwikkeling van uw personeel. Doe er ook uw voordeel mee! Neem snel een kijkje op Pitspro.nl. U vindt er diverse (online) opleidingen, trainingen en cursussen speciaal gericht op autowas- en tankstationprofessionals. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, klantcontact en management. Als BOVAG-lid kunt u hier veelal kosteloos gebruik van maken. 

Deelnemers van de klankbordgroep:

  • Hendrik Witteveen, Pompkracht
  • Ed van Zuijlen, Zuijl en Weerd tankstations 
  • Bianca van Es, Achilles brandstof Maatschappij (vervanger: Peter Peduzzi)
  • Wim van der Aa, Carwash Uden
  • Jan Paul Kerkhof, Kerkhof & Zn.
BOVAG en Innovam evalueerden Pitspro Academy met de klankbordgroep van ondernemers. Op de foto, van links naar rechts: Peter Peduzzi (Achilles Brandstoffen Maatschappij), Erikjan van Rijn (Innovam), Hendrik Witteveen (Pompkracht), Hannie Tak (BOVAG), Erik Stern (BOVAG) en Jan Paul Kerkhof (Kerkhof & Zn.). Wim van der Aa (Carwash Uden) staat niet op de foto. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring