Netwerkstudie verhuurbranche; inzicht in branche tot 2030, regiobijeenkomsten in najaar

Laatste update 23 juni 2023 Leestijd: 4 min

BOVAG heeft de resultaten van de netwerkstudie voor de verhuurbranche gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst op donderdag 22 juni, waarin de toekomst van de branche tot 2030 in beeld is gebracht. Zo’n zestig leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven waren hierbij aanwezig. Zij kregen te horen dat de branche te maken krijgt met groei. Flexibele mobiliteitsoplossingen zijn namelijk relevanter dan ooit. Uit de studie blijkt ook dat door de stijgende kosten de marge en het verdienmodel onder druk komen te staan. BOVAG ondersteunt leden op diverse manieren om te gaan met de kansen en uitdagingen die op hen af komen. In het najaar organiseert BOVAG daarom kleinschalige ledenbijeenkomsten in de regio. 

Wat zijn de resultaten van de netwerkstudie voor de verhuurbranche? Daarover leest u meer in dit bericht:

Terugblik op de ledenbijeenkomst

De ledenbijeenkomst van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven op 22 juni stond in het teken van de netwerkstudie. Afdelingsvoorzitter Henk van den Helder heette de leden welkom en stelde de nieuwe branchemanager Martijn Smid voor, die op 1 juni van start is gegaan. Ad interim-branchemanager Wijnand de Geus werd hartelijk bedankt voor zijn inzet afgelopen maanden. 

Voordat de diepte van het onderzoek werd ingegaan vertelde Hans Bresser, directeur Strategie & Innovatie bij BOVAG wat over de nieuwe BOVAG-strategie. Hij benadrukte dat BOVAG de verhuurbranche als een belangrijke sector ziet, die goed past bij de ambities van BOVAG als het gaat om toekomstbestendig en duurzaam ondernemen. “Verhuur- en deelautobedrijven hebben daarin een voorbeeldfunctie, zij lopen voorop zoals bij de elektrificatie en flexibele mobiliteit. Verhuur- en deelautomobiliteit sluit bovendien aan bij de ambities die de overheid heeft als het gaat om de klimaatplannen.” KPMG, die de netwerkstudie in opdracht van BOVAG heeft uitgevoerd, lichtte vervolgens uitgebreid de resultaten toe. Branchemanager Martijn Smid haakte daarop in door verder uit te leggen hoe BOVAG ondernemers gaat helpen: “Dat doen we met voorlichting, praktische ondersteuning en handige tools. We informeren ondernemers bijvoorbeeld over zero emissie-zones, lanceren een kostprijsberekeningstool en denken mee over de impact van de elektrificatie.”    

De ledenbijeenkomst werd afgesloten met een gezellige barbecue, waar nog volop werd nagepraat over de netwerkstudie.

Kleinschalige regiobijeenkomsten in het najaar

BOVAG wil graag in gesprek gaan met u als ondernemer, om te horen wat u meeneemt uit de netwerkstudie en hoe BOVAG u kan ondersteunen. Daarvoor organiseert BOVAG na de zomer kleinschalige regiobijeenkomsten, waarbij ondernemersvragen centraal staan. Hoe kijkt u naar de uitkomsten van dit onderzoek? Welke kansen en mogelijkheden ziet u? En wat heeft u nodig van BOVAG? De data van deze bijeenkomsten zijn: 
  • Donderdag 16 november 2023 bij Van der Valk in Tilburg
  • Woensdag 22 november 2023 bij BOVAG in Bunnik
  • Dinsdag 28 november 2023 bij Van der Valk in Zwolle
U ontvangt hier nog een uitnodiging voor. Wilt u nu al zeker zijn van een plekje? Stuur dan een mail naar verhuur@bovag.nl

Contact

Heeft u op dit moment vragen over de netwerkstudie? Dan kunt u contact opnemen met branchemanager Martijn Smid via verhuur@bovag.nl. Wilt u meer weten over wat uw verhuur- of deelautobedrijf kan doen met de uitkomsten van het onderzoek? Maak dan een afspraak met uw BOVAG-adviseur. Frans Bastiaansen, Hendri Dierkes en Martine Stolker komen graag bij u langs om hier met u over te sparren.

Downloads

Meer informatie over de netwerkstudie vindt u in de samenvatting en het complete rapport, en op mijn.bovag.nl/netwerkstudieverhuur.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring