Netwerkstudie inspireert fietsondernemers

Laatste update 08 juni 2023 Leestijd: 3 min

Fietsondernemers zijn enthousiast over de eerste drie regiobijeenkomsten die BOVAG onlangs hield over de netwerkstudie. Wat kun je als ondernemer met zo'n studie? Praat erover tijdens de regiobijeenkomsten van BOVAG.

De eerste reeks regiobijeenkomsten over de netwerkstudie 'Wat komt er de aankomende vijf jaar op fietsbedrijven af' leverde veel enthousiaste reacties op onder BOVAG-fietsondernemers. Door de kleinschalige opzet was er meer dan genoeg ruimte om ervaringen met elkaar te delen en te horen waar BOVAG waardevolle ondersteuning kan bieden. De eerste drie bijeenkomsten werden net voor de zomer gehouden, pal na het zomerseizoen gaat BOVAG verder het land in met de netwerkstudie en volgen nog eens zes bijeenkomsten in de regio.

In gesprek over kansen en zorgen

Er speelt veel in de fietsbranche, dat bleek wel uit de gesprekken tijdens de bijeenkomsten. Zo was er bijvoorbeeld veel aandacht voor de veranderende rol van fabrikanten en problemen als gevolg van de overcapaciteit. Ondernemers spraken ook uitgebreid over hun verwachtingen over groei en krimp met het oog op winstgevendheid en hoe je goed gekwalificeerd personeel aan je bedrijf kunt binden. Medewerkers die hard nodig zijn om te kunnen meeprofiteren van de verwachte groei in de markt, zowel in de verkoop als in de werkplaats. Natuurlijk draaide het ook om de vraag: wat doet BOVAG voor fietsbedrijven op het gebied van personeelstekort en wat zijn de speerpunten in de lobby de komende periode. Allemaal terechte vragen die zinvolle gespreksstof opleverde.

Stof tot nadenken

In de BOVAG-netwerkstudie wordt vijf jaar vooruit gekeken. Het gaat nu goed met de branche en het perspectief voor de sector is zeker positief, maar dat neemt niet weg dat fietsondernemers voor strategische keuzes staan. De netwerkstudie biedt meer dan genoeg stof tot nadenken, samen met collega-ondernemers en met de ondersteuning van BOVAG. 
Het rapport nog niet gelezen? Kijk op mijn.bovag.nl/netwerkstudie.fiets.

Meer bijeenkomsten na de zomer

De eerste drie regiobijeenkomsten werden gehouden in Middelburg, NIjmegen en Sneek. Direct na de zomer volgen nog eens zes bijeenkomsten in Zandvoort, Zwolle, Groningen, Doetinchem, Weert en Dordrecht. Wilt u als ondernemer ook zelf actief aan de slag met de uitkomsten van het netwerkonderzoek, ervaringen delen met andere ondernemers en in gesprek met BOVAG, kan dan vooral naar één van deze bijeenkomsten. Houd de BOVAG-media goed in de gaten, binnenkort kunt zich al aanmelden.

Vragen?

Bel dan met BOVAG Ledenadvies via (030) 6595300, mail Maarten Mastop via fiets@bovag.nl of neem contact op met uw BOVAG Adviseur (Hendri, Martine of Frans).

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring