BOVAG-leden profiteren van samenwerking 100% Onderhouden en Autotrust

Laatste update 23 juni 2023 Leestijd: 2 min

De stichting 100% Onderhouden en garantieverlener Autotrust gaan samenwerken in een pilot voor BOVAG-leden; dat levert voordeel op voor leden.

Door de samenwerking krijgen BOVAG-leden korting op de BOVAG-garantieproducten, powered by Autotrust (dochter van Bovemij), bij elke auto die het keurmerk 100% Onderhouden heeft. Autotrust geeft vanaf nu een korting van 25 euro, exclusief btw, op een garantie voor elke auto met het keurmerk. 
Het idee is dat auto's die volledig zijn onderhouden, minder snel te maken hebben met garantieclaims. Autotrust heeft die veronderstelling onderzocht en concludeert dat de garantiekosten daadwerkelijk lager zijn dan bij een volledig onderhouden auto.  

Niet toevallig

De timing van de samenwerking tussen beide partijen is niet toevallig; het afgelopen jaar is de termijn van BOVAG-garantie van 6 naar 12 maanden gegaan. Veel bedrijven kozen er daarom voor om het garantierisico onder te brengen bij een externe garantiedienstverlener. Autotrust is marktleider op dit gebied en ontwikkelde speciaal voor BOVAG diverse mogelijkheden om het garantie risico geheel of gedeeltelijk te verleggen.
"De grootste angst voor een autoverkoper is dat je na de aankoop toch te maken krijgt met onverwachte reparatiekosten", zegt Anton Pluim, directeur van 100% Onderhouden. De informatie over het uitgevoerd onderhoud is vaak versnipperd en steeds minder auto's hebben een papieren onderhoudsboekje. Via 100% Onderhouden is duidelijk te zien of de auto ook alle voorgeschreven beurten heeft gekregen en is er een volledige, bewezen historie.

Afsluiten

De korting geldt dus voor alle BOVAG-garantieproduceten van Autotrust, exclusief voor leden. De korting kan worden toegevoegd tijdens het afsluiten van de garantie in de portal van Autotrust.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring