Doe mee met het OOMT-onderzoek naar werkdruk en ongewenst gedrag 

Laatste update 03 augustus 2023 Leestijd: 2 min

OOMT doet onderzoek naar werkstress in de MvT-branche. Het onderzoek is bedoeld als een peilstok: hoe staat het in onze branche met (verschillende oorzaken van) werkstress en wat zijn uitdagingen. Met behulp van de inzichten uit het onderzoek kan gekeken worden naar oplossingen. Wilt u aan dit onderzoek meewerken? Het invullen van deze vragenlijst is geheel anoniem en duurt circa tien minuten.

Direct naar de vragenlijst

Belang van het onderzoek

Er zijn veel factoren op de werkvloer die werkstress kunnen veroorzaken. Denk aan agressie, geweld, seksuele intimidatie, pesten en werkdruk. Allemaal omstandigheden die van invloed zijn op het hebben of ontbreken van een fijne en veilige werkplek. Is er geen fijne werkplek, dan kunnen er fysieke en mentale klachten ontstaan. Dit alles wordt PSA (psychosociale arbeidsbelasting) genoemd. Als werkgever moet je zorgen voor beleid dat erop is gericht om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen of te beperken. Het huidige onderzoek, dat wordt uitgezet onder werkgevers en werknemers, kan daarbij helpen.

OOMT?

Maar wie of wat is OOMT ook alweer? OOMT is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf. BOVAG zit samen met de vakbonden in het bestuur van OOMT. Door middel van programma’s en projecten wordt de ontwikkeling en opleiding van medewerkers en werkgevers in de branche gestimuleerd. Ook veilig en gezond werken is een belangrijk onderwerp binnen OOMT. De programma’s en projecten zijn er ook voor u! Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het aanbod gericht op de werkgever/leidinggevende

Vragen? 

Heeft uw vragen over dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met de Servicedesk van OOMT. Deze is bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur via 0800-0155.
Wilt u meer weten veilig en gezond werken? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring