BOVAG-campagnes voor veilige vakantie

Laatste update 26 juli 2023 Leestijd: 4 min

BOVAG voert deze maanden campagne om mensen zo veilig en zorgeloos mogelijk op vakantie laten gaan.

Half mei was er dankzij BOVAG in de media al veel aandacht voor de veiligheid van caravans. Van AD tot Jinek. Van EenVandaag tot Hart van Nederland. Komende weken vraagt BOVAG wederom aandacht voor veilig en zorgeloos op vakantie gaan, dit keer gericht op vakantiegangers die met de auto op reis gaan. Dat doet BOVAG aan de hand van een onderzoek onder ruim 1.000 autobezitters (uitgevoerd door MultiScope) waaruit blijkt dat van de mensen die met de auto op vakantie gaan, 40 procent kiest voor een vakantiecheck vooraf. Dat is best een hoog percentage voor een vrijwillige check, maar er is ook nog volop ruimte voor groei. 55-plussers kiezen veel vaker voor een vakantiecheck (47%) dan autobezitters tussen 18 en 34 jaar (23%). Terwijl aangenomen mag worden dat die jongere groep vaker in een wat oudere auto rijdt. Daar is dus de meeste winst te boeken. 

Campagnes 

Om de PR rondom de vakantiecheckcijfers te ondersteunen, gaat BOVAG via een aantal kanalen campagne voeren: 

  • Radiocommercial: zowel thuis als onderweg landelijk te horen op grote zenders als Radio Veronica en 100% NL en op de belangrijkste digitale radiozenders, waaronder Radio 538, Radio 10 en Sky Radio. Beluister het radiospotje:
       

  • Banners op Facebook, Instagram en via Google Display op websites waar de doelgroep zich oriënteert op vakantie(voorbereiding) 

  • YouTube: met een BOVAG Zoekt Het Uit-video over de vakantiecheck

  • Advertorial in het magazine ‘Nederland heeft alles’: daarin een BOVAG Zoekt Het Uit-special over zomerkleding op de motor, samen met Sebastiaan Bleekemolen 

Ook meedoen? Download hieronder de toolkit.  

Vakman in de buurt  

Al deze kanalen verwijzen naar de speciale actiepagina: www.bovag.nl/vakantiecheck.  Daarop geeft BOVAG consumenten nog meer tips voor goede vakantievoorbereiding en een veilige reis. Natuurlijk staat het zoeken van een BOVAG-bedrijf in de buurt op deze actiepagina overal centraal.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring