RDW stelt overgang nieuw planningssysteem uit; afspraak keuringsstation in maart en april mogelijk lastig

Laatste update 26 januari 2023 Leestijd: 2 min

De RDW heeft de overgang naar nieuw planningssysteem voor de keuringsstations uitgesteld naar de periode van maandag 13 maart tot en met vrijdag 7 april 2023. Eerder maakte RDW bekend dat dit in januari en februari zou plaatsvinden, maar door onvoorziene technische problemen is dit niet doorgegaan. In de overgangsperiode kan het lastiger zijn om een afspraak te maken voor een keuring. Het nieuwe planningssysteem wordt ingevoerd om de dienstverlening te verbeteren.

De RDW doet er tijdens deze periode alles aan om de overgang naar het nieuwe systeem soepel te laten verlopen en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke situaties die zich kunnen voordoen in deze periode.

Keuringsafspraak maken tijdens overgangsperiode

De overgangsperiode naar een nieuw planningssysteem duurt van maandag 13 maart tot en met vrijdag 7 april 2023. Dit betekent het volgende:
  • U kunt sinds 23 januari afspraken plannen tot en met 7 april, behalve wanneer het afsprakensysteem vol zit.
  • Zit het afsprakensysteem vol? Dan moet u helaas wachten tot dinsdag 14 maart. Vanaf dan kunt u weer een afspraak plannen voor 10 april en verder.
Voor deze twee keuringen kunt u wel altijd een afspraak aanvragen via het tijdelijke aanvraagformulier op de website van RDW
  • Fysieke controle (alleen op verzoek van de RDW). 
  • Keuring voor kentekenaanvraag van een nieuwe en niet eerder geregistreerde personenauto, bedrijfsauto, aanhangwagen of oplegger.
RDW informeert u ook over de werkzaamheden via de mail, website en social media.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring