OndernemersKlankbord helpt u ook dit jaar weer kosteloos met ondernemersvragen

Laatste update 13 januari 2023 Leestijd: 2 min

Heeft u een vraag waar u advies over zou willen? Of een probleem waar u maar mee blijft zitten? Aarzel dan niet om eens contact te zoeken met de adviseurs van Stichting OndernemersKlankbord. Deze ervaren oud-ondernemers denken graag met u mee en bieden een luisterend oor. Net als in de voorgaande coronajaren is hun ondersteuning ook dit jaar volledig kosteloos.

Het OKB biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Maar ook staat het OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan of die stress ervaren over de toekomst van hun zaak. 

Wat is het OKB? 

De adviseurs zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten met een specifiek vakgebied. Bij het OKB zijn ook adviseurs met kennis van de automotive. Zij delen vrijwillig hun expertise met je en geven onpartijdig advies. De stichting Ondernemersklankbord wordt gesteund door het Ministerie van EZ&K. Het is een onafhankelijke en professionele adviesorganisatie die 300 adviseurs telt. 

Hoe werkt het? 

Het OKB ondersteunt u een half jaar lang. Zo’n klankbordtraject start als u zich aanmeldt via het formulier op mijn.bovag.nl. Daarop vermeldt u onder meer waar u uw vraag over gaat. Binnen twee dagen neemt het OKB contact met u op en wordt u gekoppeld aan een OKB-coach. Met hem of haar bespreekt u uw vraag en houdt u tijdens het traject regelmatig contact. 

Volledig gratis 

Normaliter wordt ondernemers die gebruikmaken van het OKB gevraagd om een vrijwillige donatie van ongeveer 200 euro. Tijdens de coronaperiode werd daarvan afgezien en was het OKB dus gratis voor mkb’ers. In 2023 zou de donatie wel weer worden gevraagd, maar dankzij een motie, ingediend door VVD- Kamerlid Hawre Rahimi, is het OKB ook dit jaar weer kosteloos. 

Meer informatie en aanmelden 

Ga naar mijn.bovag.nl/ondernemersklankbord voor meer informatie en het aanmeldformulier. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring