Nog 10 dagen om RODI Personenauto 2022 in te vullen

Laatste update 05 januari 2023 Leestijd: 3 min

BOVAG houdt momenteel een relatieonderzoek dealer-importeur (RODI) onder de leden van BOVAG-autodealers. Alle dealers hebben de afgelopen weken tweemaal via e-mail een uitnodiging gekregen om de RODI-stellingenlijst in te vullen. Nog niet iedereen heeft dat gedaan. Heeft u hem nog niet (volledig) ingevuld? Doe dit dan alsnog snel. U heeft nog 10 dagen, RODI Personenauto 2022 sluit op 15 januari. Dank!

De uitkomsten van RODI Personenauto worden net als vorig jaar samengevat in een digitaal rapport wat eind maart voor u beschikbaar is. Met deze resultaten kan uw dealervereniging in gesprek gaan met de importeur met als doel om de samenwerking tussen dealers en importeurs verder te verbeteren. 
 
Meerdere dealerverenigingen gebruiken de resultaten uit het onderzoek om samen met de importeur een aantal punten uit de RODI te halen en die als speerpunten te benoemen om zo met elkaar de samenwerking te verbeteren. Een andere dealervereniging geeft aan dat haar importeur meerdere merken vertegenwoordigt en daarom de resultaten van de merken naast elkaar legt ter vergelijking. Weer andere verenigingen en ook de importeurs gebruiken de RODI als benchmark om te zien hoe ze het doen ten opzichte van de grootste concurrenten. Voor hen hebben wij daarom de RODI in het Engels vertaald en een benchmarktool gebouwd waarin verschillende merken eenvoudig naast elkaar te zetten en te vergelijken zijn. 

Uw deelname is belangrijk 

Het is nodig om uw dealervereniging te ondersteunen in haar dialoog met de importeur. Hoe meer autodealers RODI invullen, des te sterker staan BOVAG en de dealerverenigingen in de gesprekken. Uw deelname is dus erg belangrijk! Heeft u de RODI nog niet ingevuld? Doet u dit dan uiterlijk 15 januari. 

Geen e-mail van BOVAG Onderzoek ontvangen? 

De dealerverenigingen hebben meegewerkt aan dit onderzoek door e-mailadressen ter beschikking te stellen. Heeft u geen e-mail over RODI Personenauto 2022 van BOVAG Onderzoek ontvangen? Controleer dan eerst uw spambox, het is mogelijk dat de e-mail daarin is beland. Zit de mail niet tussen uw spam? Stuur dan een e-mail naar onderzoek@bovag.nl. Dan controleren we waarom u geen mail heeft ontvangen en sturen we u deze alsnog. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring