Aanmelden RVU Metaal en Techniek sinds 1 januari 2023

Laatste update 24 januari 2023 Leestijd: 3 min

Medewerkers binnen cao Metaal en Techniek kunnen sinds 1 januari van dit jaar maximaal drie jaar voor hun geldende AOW-gerechtigde leeftijd stoppen met werken door gebruik te maken van de RVU-regeling. Dit geldt onder andere voor leden van BOVAG Schadeherstelbedrijven. 

Wie mag deelnemen aan de RVU-regeling?

Niet iedere medewerker kan gebruikmaken van de RVU-regeling. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden: 
  • De medewerker moet werkzaam zijn bij een bedrijf dat onder de cao Metaal en Techniek valt. Voor BOVAG-leden van de afdeling Schadeherstelbedrijven is dit het geval.
  • De medewerker moet de afgelopen vijf jaar onafgebroken werkzaam zijn geweest in de Metaal en Techniek.
  • De medewerker gaat vrijwillig uit dienst en heeft op de uittredingsdatum een leeftijd bereikt die maximaal 36 maanden en minimaal 6 maanden voor de dan geldende AOW-gerechtigde leeftijd ligt. Dat kunt u hier checken.
  • De medewerker heeft een bruto maandsalaris van maximaal € 3.897 (exclusief toeslagen) bij een voltijd dienstverband.

Hoogte van de RVU-uitkering

Voor 2023 is de hoogte van de RVU-uitkering vastgesteld op een bruto maandbedrag van € 2.037. Voor een medewerker die in deeltijd werkt, geldt dit bedrag naar rato van het aantal gewerkte uren.

Houd er rekening mee dat een medewerker die gebruikmaakt van de RVU-regeling volledig moet stoppen met werken en geen andere (betaalde) werkzaamheden mag verrichten. 

Aanmelden 

Sinds 1 januari 2023 kunnen medewerkers zich aanmelden voor de RVU-uitkering. Aanmelden kan via een ingevuld aanmeldformulier. Daarbij moeten ook bewijsstukken en drie actuele loonstroken meegestuurd te worden. 

Let op: aanmelden voor de RVU-uitkering kan niet digitaal. De formulieren dienen geprint per post toegestuurd te worden en moeten uiterlijk 31 december 2025 ontvangen zijn.    

Meer informatie

Meer informatie over de RVU-uitkering staat op: rvumetaalentechniek.nl. Hier kunt u onder andere downloaden: Staat uw vraag over de RVU-regeling er niet tussen of wilt u meer informatie over de regeling? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring