Wat doet uw bedrijf aan de duurzaamheidsdoelstellingen? Vul de enquête in en lever een bijdrage aan de nationale rapportage

Laatste update 16 februari 2023 Leestijd: 2 min

De overheid wil via een enquête in kaart brengen hoe bedrijven bezig zijn de duurzaamheidsdoelstellingen, oftewel de Sustainable Development Goals (SDG’s). Wat doet u in uw bedrijf op het gebied van klimaat en milieu, veilig verkeer of goed werkgeverschap? Het invullen van de enquête kost ongeveer tien tot vijftien minuten. Meedoen is uw kans om een bijdrage te leveren aan een belangrijke nationale rapportage.

In de nationale Sustainable Development Goals-rapportage beschrijft de overheid samen met maatschappelijke partners (zoals VNO-NCW en MKB-Nederland) elk jaar wat de bijdrage van Nederland is aan de SDG’s en welke trends en ontwikkelingen er te zien zijn. In de paragraaf over het bedrijfsleven worden de resultaten van dit onderzoek opgenomen. Er wordt in het rapport beschreven hoe bedrijven bijvoorbeeld bewust de SDG’s een plek geven in hun bedrijfsvoering of hoe bedrijven via hun activiteiten bijdragen aan het oplossen van onder andere de klimaatcrisis, de energietransitie en diversiteit op de werkvloer. Het rapport wordt aangeboden aan bijvoorbeeld de Tweede Kamer en de Verenigde Naties. 

Resultaten en presentatie

Als u meedoet aan het onderzoek ontvangt u ook de resultaten. Daarnaast krijgt u een uitnodiging voor de presentatie van het nationaal SDG-rapport op woensdag 17 mei. 

Doet u mee?

De enquête is specifiek bedoeld voor bedrijven en bestaat uit 22 vragen. Het invullen ervan neemt tien tot vijftien minuten in beslag en kan uiterlijk woensdag 8 maart. De resultaten worden anoniem verwerkt. 

Klik hier om naar de enquête te gaan

Lees meer over de Sustainable Development Goals en hoe BOVAG en ondernemers daaraan kunnen bijdragen op mijn.bovag.nl/sdg

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring