Nieuwe opleiding op de Pitspro Academy: ‘De-escaleren kun je leren’ 

Laatste update 17 april 2023 Leestijd: 3 min

Ondernemers en medewerkers van autowasbedrijven en tankstations kunnen via de Pitspro Academy nu een nieuwe opleiding volgen: ‘De-escaleren kun je leren’. In één dag leren zij met praktische tips omgaan met confrontaties met klanten; hoe men emoties van klanten ombuigt en agressie begrenst. Deze opleiding wordt op dinsdag 30 mei gegeven, in Nieuwegein. Het platform Pitspro Academy van BOVAG helpt ondernemers in de branche bij het opleiden en ontwikkelen van hun personeel. 

Over de opleiding ‘De-escaleren kun je leren’

Bezoekers van tankstations en autowasbedrijven hebben niet altijd de beste bedoelingen. Dat leidt soms tot vervelende confrontaties in of om het bedrijf. Hoe gaat u daarmee om? Wat doet u als een klant agressief wordt? Naast de gratis e-learning ‘Omgaan met agressie en geweld’ is er nu ook de verdiepende opleiding ‘De-escaleren kun je leren’ die dieper ingaat op ongewenst en agressief gedrag van klanten. Deze praktijkgerichte training wordt fysiek gehouden: op dinsdag 30 mei bij Innovam in Nieuwegein. U leert tijdens deze dag de fases van spanningverhogende situaties herkennen en ook hiernaar te handelen. De training wordt gegeven door trainers die gespecialiseerd zijn in het ombuigen en begrenzen van emotie en agressie. Onder begeleiding gaan deelnemers aan de slag met herkenbare praktijkopdrachten en ervaringsoefeningen. Vervelende situaties worden in een veilige situatie geoefend, waardoor deelnemers na de training nog sterker staan tegenover emotie en agressie bij onverwachte situaties met klanten. Elementen die aan bod komen: 
  • Emotie- en agressieladder
  • Vechten, vluchten of bevriezen
  • Ombuigen versus begrenzen
  • Regie pakken
  • Eigen situaties
De opleiding wordt op dinsdag 30 mei om 9.00 uur gehouden bij Innovam in Nieuwegein. De kosten zijn € 299,- (exclusief btw). 

Tankstations: meer informatie en aanmelden

Autowasbedrijven: meer informatie en aanmelden

Over Pitspro

De Pitspro Academy is hét opleidingsplatform van BOVAG voor tankstation- en autowasprofessionals. Er staan diverse (online) opleidingen, trainingen en cursussen op, die vaak kosteloos te volgen zijn voor leden van BOVAG én hun medewerkers. Alle opleidingen zijn toegankelijk, kortdurend en praktijkgericht en gaan bijvoorbeeld over veiligheid, klantcontact en management. BOVAG optimaliseert en breidt het aanbod verder uit samen met een klankbordgroep van ondernemers. Kijk voor meer informatie op Pitspro.nl

Andere ondernemers en hun werknemers over Pitspro

Hoe kijken uw branchecollega’s en hun werknemers aan tegen Pitspro, opleiding en ontwikkeling? Bekijk de interviews met Achilles Brandstoffen Maatschappij en BOB Autowas op Pitspro.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring