Loonsverhoging cao tankstations en wasbedrijven

Laatste update 17 februari 2023 Leestijd: 2 min

Medewerkers die onder de Cao voor Tankstations en Wasbedrijven vallen, krijgen per 1 maart 2023 een loonsverhoging van € 90,- bruto per maand. Hieronder leest u meer informatie over deze loonsverhoging.

De Cao voor Tankstations en Wasbedrijven loopt van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. 

Er is één collectieve loonsverhoging afgesproken. Per 1 maart worden de feitelijke salarissen en de salaristabellen met € 90,00 verhoogd. Deze verhoging geldt vanaf functiegroep 2; functiegroep 1 volgt de verhogingen van het wettelijk minimumloon. 

Vanaf 1 maart 2023 gelden de volgende salaristabellen:

Voor welke medewerkers geldt de loonsverhoging?

Werkgevers moeten alle onderdelen van de cao toepassen op hun medewerkers. Alle medewerker die onder de cao vallen vanaf functiegroep 2 recht hebben op de collectieve salarisverhogingen. Dit geldt dus ook voor oproepkrachten en voor werknemers die meer verdienen dan het cao-loon, ziek zijn of niet goed functioneren. Ook op hen is de cao immers van toepassing.

De verhoging voor een parttimer is naar rato van het aantal uren dat hij/zij werkt ten opzichte van een 38-urige werkweek.

Geldzorgen bij medewerkers

Er bestaat – na de hoge energieprijzen en inflatie van de afgelopen maanden - een (grote) kans dat ook in uw bedrijf medewerkers rondlopen met zorgen over geld. Het is toegestaan om ten gunste van de medewerker af te wijken. De cao is namelijk een minimum-cao dus u kunt besluiten om aanvullend op de cao-verhoging nog iets te doen, zie voor meer informatie over dit onderwerp en de mogelijkheden: Mijn BOVAG - Geldzorgen bij medewerkers.

Vragen

Voor vragen over het toepassen van cao-salarisverhogingen kunnen BOVAG-leden contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030-65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring