Hoe scoren uw advertenties? Ontdek het met de viaBOVAG.nl-benchmark

Laatste update 03 februari 2023 Leestijd: 3 min

Om u nog succesvoller te kunnen laten ondernemen, is vorig jaar de viaBOVAG.nl-benchmark ontwikkeld. Met deze tool ziet u snel en eenvoudig hoe u op viaBOVAG.nl presteert ten opzichte van vergelijkbare aanbieders. En ontvangt u direct advies waarmee u uw prestaties kan verbeteren. Samen vooruit!

Het is geen rocket science. Als uw advertenties beter presteren, krijgt u meer leads en verkoopt u meer. Het loont dus om te investeren in het verbeteren van uw online advertenties. Maar ja, waar begint u? Aan welke knoppen moet u draaien om betere resultaten te krijgen? Daar helpt de viaBOVAG.nl-benchmark u bij. Stap één is inloggen op mijnOndernemersportaal. Om van start te gaan, opent u de applicatie en beantwoordt u een paar simpele vragen. De eerste stap is gezet!

U kiest wat belangrijk is

De tool helpt u om uw advertenties te vergelijken met die van soortgelijke bedrijven. Daar krijgt u de meest bruikbare gegevens uit. Verkoopt u landelijk of vooral regionaal? Zit u in een bepaalde prijsklasse, bent u gespecialiseerd in een merk, of werkt u alleen met bepaalde bouwjaren? U kiest zelf met welk soort bedrijven u uzelf wilt vergelijken. 

De benchmarktool maakt vervolgens gebruik van alle advertentiedata die er bij viaBOVAG.nl bekend is. Het laat direct zien hoe u presteert in vergelijking tot concurrenten. Haalt u meer of minder leads binnen? Hoe vaak klikt een bezoeker op uw advertenties en hoeveel kliks krijgen andere bedrijven? Al dit soort inzichten haalt u gemakkelijk naar boven.

Verbeter direct uw positie

Inzicht is één, maar u wilt natuurlijk ook weten wat u kunt doen om uw positie te verbeteren. De benchmark laat daarom ook zien waar uw verbeteringsmogelijkheden liggen. Hoe scoren uw advertenties bijvoorbeeld op het gebied van prijs en zekerheden? We zien bijvoorbeeld vaak dat bedrijven hun VMS (voorraadmanagementsysteem) niet goed ingesteld hebben, waardoor ze in bepaalde zoekopdrachten slecht naar voren komen. Gelukkig is dat niet moeilijk op te lossen. 

Met de viaBOVAG.nl-benchmark kunt u gemakkelijk checken of u op de goede weg zit, of dat er ruimte is voor verbetering. En het mooie is: als uw advertenties beter scoren op viaBOVAG.nl, scoren ze hoogstwaarschijnlijk ook beter op alle andere platforms waarop u adverteert. U tilt al uw advertenties in één klap naar een hoger niveau. 

U vindt de viaBOVAG.nl benchmark op mijnOndernemersportaal. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag dan hier uw inloggegevens aan. 

Resultaten bespreken?

Heeft u de viaBOVAG.nl-benchmark ingevuld en wilt u de resultaten graag samen doornemen? Neem dan contact op met uw accountmanager. Hij of zij helpt u graag op weg.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een benchmark:

Benchmark_afbeelding.png

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring