SERMI op 1 april ingevoerd in Nederland

Laatste update 01 december 2023 Leestijd: 2 min

De invoering van SERMI in Nederland wordt per 1 april van kracht. Vanaf die datum hebben (bedrijfs)auto, (ruit)schadeherstel- en camperbedrijven een certificaat nodig om te mogen sleutelen aan, of programmeren van, onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie.

De Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information (SERMI) zou volgens Europese regelgeving al eerder van kracht gaan, maar werd vanwege onvoldoende beschikbare keuringsinstanties uitgesteld. Inmiddels telt ons land binnenkort in totaal drie keuringsinstanties waar het certificaat kan worden aangevraagd.

Voorbereiden

Als ondernemer kunt u zich nu gaan voorbereiden op de aanvraag van het SERMI-certificaat. Zijn de juiste papieren op orde, zoals een aansprakelijkheidsverzekering? Ook kunt u een VOG bij de gemeente aanvragen (geldigheid 6 maanden).
Het certificaat is persoonlijk dus ook uw medewerker moet op persoonlijke titel het certificaat aanvragen. De goedkeuring van uw medewerker is gekoppeld aan de goedkeuring van uw bedrijf, dus als u geen SERMI-certificaat heeft, kan uw medewerker deze ook niet aanvragen.
Kijk op www.vehiclesermi.eu voor de beschikbare keuringsinstanties.

Vragen?

Heeft u nog vragen over SERMI, neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of bel: 030- 65 95 300. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring