De gezichten achter viaBOVAG.nl: #1 Mark Droogh 

Laatste update 06 december 2023 Leestijd: 5 min

Vanaf deze maand gaan we elke maand in gesprek met een viaBOVAG.nl-collega. We trappen deze nieuwe rubriek af met Mark Droogh. Mark is sinds 2018 werkzaam als accountmanager bij viaBOVAG.nl. Wat houdt zijn werk in? En waarom stapt hij elke dag met een grote glimlach in zijn auto? 

Mark, je bent op een feestje en er wordt aan je gevraagd wat voor werk je als accountmanager doet. Wat is daarop je antwoord?

"Ik werk voor viaBOVAG.nl, een advertentieplatform van en voor BOVAG-leden. Hier worden occasions en nieuwe auto’s aangeboden. Ik ga langs bij dealers en grote holdings, maar ook bij de kleine onafhankelijke autobedrijven om te kijken hoe viaBOVAG.nl hen nog beter kan helpen. BOVAG-leden kunnen bij mij en mijn collega Pim terecht voor advies over het verbeteren van advertenties en welk adverteerdersvorm het beste bij ze past, maar ook voor vragen rondom het plaatsen van voertuigen op viaBOVAG.nl. Hoewel ik het meest contact heb met autobedrijven, vind je op viaBOVAG.nl ook fietsen, caravans, campers en motoren. Dat maakt het uitdagend. Naast auto’s heb ik het meest met caravans, want hier ga ik zelf graag mee op avontuur."

Hoe ziet een werkdag eruit voor een accountmanager van viaBOVAG.nl?

"Ik woon in Amstelveen. Afspraken plannen door heel het land is soms best een uitdaging. Daarom ga ik graag slim met mijn tijd om. Mijn doel is om zoveel mogelijk uit één werkdag te halen. Klanten wil ik zoveel mogelijk fysiek bezoeken. De afwisseling tussen nieuwe klanten en bestaande klanten maakt mijn werk echt heel leuk. Zo kan ik in de ochtend een afspraak hebben bij een nieuwe klant voor acquisitie. Ik laat zien wat viaBOVAG.nl kan betekenen en zorg uiteindelijk dat het contract wordt getekend. En in de middag bijvoorbeeld een bestaande klant bezoeken die ik adviseer over hoe hij meer rendement uit viaBOVAG.nl kan halen. Ik help met het verbeteren van advertenties en zorg ervoor dat de viaBOVAG.nl-zekerheden goed worden aangevinkt. Samen met de klant loop ik de viaBOVAG.nl Adviestool door zodat hij direct ziet waar hij kansen laat liggen. Soms kunnen concrete acties al veel verschil maken."

Met welk gevoel stap jij de auto in naar je werk?

"Contact met (nieuwe) viaBOVAG.nl-deelnemers geeft mij energie. Maar het zit ook vooral in het samen kunnen doen. Autobedrijven helpen met hun verkoop en tegelijkertijd dankbaar zijn dat zij hun inzichten met ons delen om viaBOVAG.nl te laten groeien. En met samen bedoel ik niet alleen met BOVAG-leden, maar ook met collega’s. Collega’s van viaBOVAG.nl vinden het leuk om met mij mee te gaan. Het is een win-winsituatie. Wij leren weer van elkaar en vormen één team. Waar ik blij van word is dat we steeds vaker BOVAG-leden betrekken bij de ontwikkeling van ons platform. De viaBOVAG.nl Adviestool is hier een mooi voorbeeld van; die is voortgekomen uit de behoeften van autobedrijven. We gaan aan de slag met de ontwikkeling en komen dan weer terug om de tool te valideren. Want werkt het wel zoals wij het hebben bedacht? Naast het antwoord op deze vraag komen er dan een hoop andere adviezen terug waar we weer wat mee kunnen."

Je bent als accountmanager natuurlijk veel onderweg. Wat luister je graag op de radio?

"Als ik niet word gebeld… Op allerlei manieren kunnen ze mij tegenwoordig bereiken. Op de radio luister ik naar de radiozender waar zo min mogelijk wordt gepraat. Nu is dat JOE, waar ze vooral muziek draaien uit de jaren 80 en 90. Lekker herkenbaar. Mijn zoon zegt altijd: ik weet dat papa in de auto heeft gereden, want JOE staat op." 

Een laatste vraag Mark, welke tip heb jij als accountmanager voor adverteerders op viaBOVAG.nl?

"Ga met ons het gesprek aan. Wij zijn de adviseurs van viaBOVAG.nl en kunnen adverteerders verder helpen. Maar ook roep ik op om met de viaBOVAG.nl Adviestool te gaan werken. Handig aan de viaBOVAG.nl Adviestool vind ik dat je als adverteerder kunt zien hoeveel views de advertentie van een andere adverteerder heeft met een vergelijkbaar voertuigtype. Dat is ook een van de meestgestelde vragen: wat doet mijn concullega? Met deze tool is dat inzichtelijk. Ik word daar blij van. Met de viaBOVAG.nl Adviestool kunnen adverteerders zichzelf verbeteren."

Contact met viaBOVAG.nl 

Met elkaar maken we viaBOVAG.nl tot een groot succes. Waar klanten goede auto’s, motoren, fietsen, caravans en campers kunnen vinden van goede BOVAG-ondernemers. Met transparantie vooraf en zekerheid achteraf. Heeft u nog vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met mij als zijnde uw viaBOVAG.nl-accountmanager. Maar ook op kantoor staan mensen voor u klaar. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (030) 202 82 02 of e-mailadres adverteerders@viabovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring