BOVAG werkt mee aan nieuw initiatief carrosseriebranche voor instroom en behoud vakmensen

Laatste update 21 december 2023 Leestijd: 2 min

Een aantal organisaties in de carrosseriebranche, waaronder BOVAG, gaat samenwerken om de instroom en behoud van vakmensen te vergroten. Op 7 december is officieel het startsein gegeven voor het Carrosserie Brancheinitiatief voor Instroom en Behoud (CBIB). Dit is een initiatief van opleidings- en ontwikkelingsfonds OOC, samen met BOVAG, RAI CarrosserieNL, Platform VMBO Mobiliteit & Transport en het onderwijscluster Mobiliteit van de MBO-Raad. Samen gaan zij in 2024 concrete projecten uitvoeren die duidelijker zichtbaar maken wat werken in de schadeherstelbranche inhoudt en hoeveel (loopbaan)kansen het biedt.  

Bij de voorbereiding en uitvoering van de projecten zijn ook vertegenwoordigers van diverse (v)mbo’s, opleidingsorganisaties, lak- en toeleveranciers en (keten)bedrijven betrokken.

Vraagstukken

Vanuit de carrosseriebranche zijn er eerder dit jaar vraagstukken aangedragen om samen op te pakken. Het gaat om zes vraagstukken: 
  1. Kennisontwikkeling bij docenten vmbo en mbo
  2. Versterken samenwerking vmbo-mbo-bedrijven
  3. Ontwikkelen van gastlessen en praktijkopdrachten in het vmbo
  4. Kwaliteitsverbetering van de praktijkopleider
  5. Faciliteren van hybride techniekopleider
  6. Beeldvorming en voorlichting over het werken in de carrosseriebranche
Deze onderwerpen zijn afgelopen zomer uitgewerkt in werkgroepen, allemaal met als doel om tot concrete plannen te komen om de instroom in de branche te verbeteren. Ook BOVAG is in diverse werkgroepen vertegenwoordigd. De plannen zijn op 7 december tijdens een werkconferentie gepresenteerd, en worden in 2024 gezamenlijk uitgevoerd. 

Lees hier het gehele bericht van OOC over dit initiatief.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring