De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Vraag de subsidieregeling praktijkleren op tijd aan
0%
Terug

Vraag de subsidieregeling praktijkleren op tijd aan

Laatste update 25 augustus 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Heeft u een leerling of student begeleid binnen uw bedrijf? Dan kunt u de subsidieregeling praktijkleren aanvragen. Dit is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt. De subsidieaanvraag ging open op 2 juni dit jaar en sluit op 15 september 2023 om 17.00 uur. Zorg dat u op tijd aanvraagt wanneer u denkt voor deze subsidie in aanmerking te komen.

De hoogte van de subsidie is maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De subsidie kunt u aan het eind van een school- of studiejaar aanvragen, na afloop van de begeleiding.

Per opleidingsniveau verschillen de voorwaarden. Voor BBL-leerlingen gelden de volgende voorwaarden:

  • Uw bedrijf heeft praktijkbegeleiding aan een student van een mbo-opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) gebonden;
  • Uw bedrijf moet door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend zijn als leerbedrijf;
  • Het buitenschools praktijkgedeelte bij uw bedrijf of organisatie omvat minimaal 610 klokuren per studiejaar. Het studiejaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Bij een kortere of langere begeleidingsperiode kan het minimale aantal klokuren naar rato omgerekend worden.
  • Ook moet de praktijkbegeleiding van de student aangeboden zijn op basis van een geldige en ondertekende praktijkleerovereenkomst.

Alle informatie en voorwaarden voor het aanvragen van deze tegemoetkoming kunt u vinden op de website van de RVO. Op dezelfde website kunt u ook de aanvraag indienen.

Vragen

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of via ledenadvies@bovag.nl.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.