Vraag de subsidieregeling praktijkleren op tijd aan 

Laatste update 25 augustus 2023 Leestijd: 3 min

Heeft u een leerling of student begeleid binnen uw bedrijf? Dan kunt u de subsidieregeling praktijkleren aanvragen. Dit is een tegemoetkoming in de kosten die u maakt. De subsidieaanvraag ging open op 2 juni dit jaar en sluit op 15 september 2023 om 17.00 uur. Zorg dat u op tijd aanvraagt wanneer u denkt voor deze subsidie in aanmerking te komen. 

De hoogte van de subsidie is maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De subsidie kunt u aan het eind van een school- of studiejaar aanvragen, na afloop van de begeleiding. 

Per opleidingsniveau verschillen de voorwaarden. Voor BBL-leerlingen gelden de volgende voorwaarden:
  • Uw bedrijf heeft praktijkbegeleiding aan een student van een mbo-opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) gebonden; 
  • Uw bedrijf moet door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend zijn als leerbedrijf

  • Het buitenschools praktijkgedeelte bij uw bedrijf of organisatie omvat minimaal 610 klokuren per studiejaar. Het studiejaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Bij een kortere of langere begeleidingsperiode kan het minimale aantal klokuren naar rato omgerekend worden. 

  • Ook moet de praktijkbegeleiding van de student aangeboden zijn op basis van een geldige en ondertekende praktijkleerovereenkomst. 

Alle informatie en voorwaarden voor het aanvragen van deze tegemoetkoming kunt u vinden op de website van de RVO. Op dezelfde website kunt u ook de aanvraag indienen.   

Vragen  

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of via ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring