Welkom bij de BOVAG nieuwsbrief werkgeverszaken

Laatste update 12 april 2023 Leestijd: 3 min

De meeste ontvangers van de BOVAG nieuwsbrief over werkgeverszaken ontvangen deze mails al geruime tijd om de twee à drie weken. BOVAG houdt hen op deze manier op de hoogte van allerlei nieuws rond cao’s, wetgeving en ontwikkelingen die met werkgeverschap en personeel te maken hebben. Nieuwe BOVAG-leden die tot en met 31 maart nog lid waren van FOCWA, ontvangen deze nieuwsbrief vandaag voor het eerst. Aan hen een hartelijk welkom bij BOVAG!

Hét grote verschil tussen FOCWA en BOVAG is de breedte van de vereniging. Waar de focus van FOCWA op schadeherstel lag, is BOVAG actief in veertien verschillende branches. Voor deze nieuwsbrief is het daarom zaak dat u goed checkt of het nieuws dat BOVAG brengt van toepassing is op uw branche of dat het over een andere cao gaat. BOVAG communiceert over drie cao’s: Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (vaak afgekort als MvT), Tank en Was en de cao Metaal en Techniek – Carrosserie. Ook hebben we een groep leden die niet werken onder een cao.

Zelfde cao

Een vraag die BOVAG vaak heeft gekregen van voormalig FOCWA leden is:

Krijgen (voormalig) FOCWA-leden na de fusie een andere cao?


Het korte antwoord is nee (druk op het pijltje voor het uitgebreide antwoord). Zie deze vraag en andere veel gestelde vragen over de fusie op mijn.bovag.nl/schadeherstel. Op deze pagina staan ook linkjes naar andere relevante informatie zoals over hoe u contact kunt krijgen met BOVAG en de technische helpdesk, wat u van BOVAG mag verwachten, algemene voorwaarden en garantiebepalingen, uitgaven van Kantinejournaal en een uitnodiging voor regiobijeenkomsten.

Daarnaast verschijnt er op 5 mei een schadeherstelspecial van de BOVAGkrant. BOVAG Schadeherstelbedrijven krijgen deze special toegestuurd. Voor overige BOVAG-leden is deze krant na 5 mei te lezen op bovagkrant.nl

Vragen?
Heeft u vragen over werkgeverszaken? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring