Tips over partnerpensioen 

Laatste update 25 april 2023 Leestijd: 3 min

Door van Jan-Willem van Bommel (BOVAG-pensioenconsulent van PMT). In de pensioenregeling van PMT is niet alleen het pensioen voor uw medewerkers geregeld, maar ook voor een eventuele partner; het partnerpensioen. De partner ontvangt dit wanneer de medewerker overlijdt. Wanneer uw medewerker getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, is de partner bekend bij PMT. Maar als iemand samenwoont, is dit niet bekend bij PMT. Daarom is het belangrijk dat de partner is aangemeld bij PMT. Check daarnaast of het partnerpensioen voldoende is. 

Een partner aanmelden kan uw medewerker zelf doen. Hij of zij logt hiervoor in bij Mijn PMT op www.pmt.nl. Meer informatie over partnerpensioen? Ga naar https://www.pmt.nl/deelnemer/situatie/trouwen-samenwonen/ en bekijk het filmpje.  

ANW-pensioen 

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of het inkomen van de partner voldoende is wanneer uw medewerker overlijdt. Als dit niet voldoende is, bestaat de mogelijkheid om extra partnerpensioen te verzekeren. Deze verzekering heet ANW Pensioen. Als werkgever kunt u een (nieuwe) medewerker wijzen op deze mogelijkheid. Meer informatie is te vinden via https://www.pmt.nl/deelnemer/situatie/bijzonder/anw-pensioen/.  

Vooraankondiging werkgeversbijeenkomst Noord-Nederland 

Het jaar 2023 is een jaar waarin ondernemers weer voor een flink aantal uitdagingen staan, waaronder veranderingen op het gebied van pensioen. Wij praten u daar graag over bij en staan klaar voor uw vragen. Vanuit PMT organiseren wij een werkgeversbijeenkomst op dinsdag 20 juni 2023 voor de werkgevers in het noorden van Nederland. Zodra er meer bekend is over de locatie (omgeving Drachten) en het programma ontvangen werkgevers uit die regio een officiële uitnodiging. 

De onderwerpen van deze bijeenkomst zijn:  

  • Pensioenregeling PMT 
  • Pensioenadministratie 
  • Uniforme Pensioen Aangifte 
  • Wet Toekomst Pensioenen (WTP) 

Vragen?  

Hebben uw werknemers vragen over hun pensioen die u niet meteen kunt beantwoorden? Of heeft u zelf vragen over het pensioen van uw werknemers bij PMT? Ook een presentatie voor uw werknemers of een workshop voor uw HR-afdeling is mogelijk. Jan-Willem van Bommel helpt u graag verder. Hij is bereikbaar op 06-212 441 06 of stel uw vraag via janwillem.van.bommel@pmt.nl 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring