Subsidieregeling Verduurzaming Mkb: vraag subsidie aan voor het inhuren van een energieadviseur

Laatste update 06 april 2023 Leestijd: 2 min

Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de inhuur van een energieadviseur voor een energieadvies op maat én voor hulp bij het uitvoeren van het advies. Het maximale subsidiebedrag voor advies én ondersteuning samen is 2500 euro. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bedrijven die in aanmerking komen voor deze Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) zijn mkb-bedrijven die:
  • tot 250 werknemers in dienst hebben
  • een maximale jaaromzet van 50 miljoen euro hebben
  • met hun bedrijfspand per jaar niet meer dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh verbruiken

Compleet energieadvies

Belangrijk is dat u het advies laat opstellen door een energieadviseur van buiten uw bedrijf. Het advies moet alle aspecten van uw gebouw en de bedrijfsvoering omvatten. Als het geen compleet energieadvies is, krijgt u geen subsidie. Uw energieadviseur kan u ook helpen bij het uitvoeren van de maatregelen. Denk hierbij aan het opvragen en beoordelen van offertes, maar ook aan het aanvragen van de Subsidie Verduurzaming Mkb. Via de subsidie krijgt u alleen de kosten voor advies en ondersteuning vergoed, niet de investeringen die volgen uit het advies, zoals het aanschaffen van bijvoorbeeld ledlampen of zonnepanelen. 

BOVAG Energie

Met het energiebesparingsadvies van BOVAG Energie bent u compleet ontzorgd en voldoet u aan de Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen. Bovendien voldoet dit bespaaradvies aan alle voorwaarden van de Subsidie Verduurzaming Mkb. U heeft dan een compleet advies in handen dat u door de subsidie vrijwel niets kost. Kijk op bovagenergie.nl/bespaaradvies voor meer informatie.

Aanvragen subsidie

De SVM is beschikbaar tot en met 30 september 2023 17.00 uur. Zorg er dus voor dat uw aanvraag voor die tijd is ingediend bij RVO. Alle informatie over de subsidie en het aanvragen daarvan vindt u op rvo.nl/svm

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring