Ruim kwart BOVAG-leden momenteel bezig met verduurzamen bedrijf

Laatste update 25 april 2023 Leestijd: 2 min

Op de vraag welke veranderingen ondernemers komende tijd aan de bedrijfsvoering gaan doen, antwoordt maar liefst 51,2 procent (van de 58 procent ondernemers die iets aan de bedrijfsvoering zegt te veranderen) dat ze bezig zijn met verduurzaming van het bedrijf. Dat blijkt uit de nieuwe BOVAG Ondernemersmonitor.

De noodzaak tot verduurzamen van de bedrijfsvoering wordt dus gedeeld in de sector en daar wordt ook op geacteerd. BOVAG speelt daar ook een actieve rol in met BOVAG Energie. De grootste behoeftes die ondernemers daarbij hebben zijn met stip op 1:' inzicht in subsidiemaatregelen', gevolgd door 'inschakelen van een energie-adviseur' en 'hulp bij financiering van de verduurzaming'. Bijna een derde van de ondervraagde ondernemers (30,5 procent) heeft inmiddels zonnepanelen liggen op het bedrijfspand.

Tekort aan personeel

Op de vraag met welke problemen ondernemers op dit moment het meest worstelen, heeft 'tekort aan personeel', de eerste plek overgenomen van 'hoge energiekosten'. 'Oplopende personeelskosten' staat net als in de vorige editie op plek 3 van meest genoemde problemen voor ondernemers.

Ruim de helft van de ondernemers is op zoek naar personeel, met name technische medewerkers. 87 procent van de vacatures betreft een technische functie. En 39 procent van de vacatures betreft een opleidingsplek (leerlingen). (Er waren meerdere antwoorden mogelijk).


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring