Oproep: rijinstructeurs gezocht voor webinar over verkeersregels en rijles aan Oekraïners

Laatste update 18 april 2023 Leestijd: 2 min

Bij BOVAG Rijscholen is er een verzoek van VluchtelingenWerk Nederland binnengekomen of er rijinstructeurs zijn die ervaring hebben met het instrueren van ‘expats’ die in Nederland verkeersregels en/of rijles willen volgen. VluchtelingenWerk wil voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland een voorlichtingswebinar verzorgen waarin zij geïnformeerd worden hoe de verkeersregels en het volgen van rijlessen er in Nederland uitzien. Wilt u hieraan meewerken? Stuur dan een mailtje naar rijscholen@bovag.nl.

Meer informatie over het webinar:

  • Het webinar wordt eenmalig gehouden in mei of juni, van 19.00 tot 20.30 uur ’s avonds. 
  • De voertaal is Nederlands of Engels. Er is een tolk bij die naar het Oekraïens vertaalt. 
  • De deelnemers zijn Oekraïners met alle soorten achtergronden en situaties. Van tevoren kan er afgestemd worden welke vragen er precies spelen onder de Oekraïners. De bijdrage zal voornamelijk gericht zijn op de verkeersregels in Nederland voor autorijders en het behalen van het rijbewijs in Nederland.
  • Het webinar wordt gehouden via Zoom. De verwachting is dat er ongeveer honderd mensen meedoen. De deelnemers kunnen alleen schriftelijk vragen stellen tijdens het webinar. 
  • VluchtelingenWerk biedt een vergoeding. 
Bent u geïnteresseerd om aan dit webinar mee te werken? Meld u dan uiterlijk woensdag 3 mei aan door een mail te sturen naar rijscholen@bovag.nl. BOVAG brengt u dan in contact met VluchtelingenWerk. 

Dit bericht is ook verschenen in de BOVAG LedenApp.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring