Huidige theorie-examens bus beperkt geldig

Laatste update 14 april 2023 Leestijd: 2 min

De theorie-examens voor rijbewijzen D1 (met code 95) en D (met code 95) wijzigen op 1 juli 2023. Huidige theorie-examens moeten daardoor voor 1 september zijn afgerond om het volledige rijbewijs te halen. Resultaten van de oude examens tellen niet mee als het theorie-examentraject niet in zijn geheel is afgerond. Zorg dus dat uw leerlingen hun examens in de oude structuur voor 1 september 2023 afronden.

Iedereen die voor 1 juli 2023 al een of meer theorie-examens heeft behaald, komt in aanmerking voor een overgangsregeling. Dat traject ziet er anders uit voor de verschillende trajecten. Bekijk hier het overzicht van de overgangsregelingen.

Nieuwe examens

Vanaf 1 juli 2023 werkt het CBR dus met vernieuwde theorie-examens voor het busrijbewijs. Deze zijn volgens het CBR inhoudelijk meer gericht op wat de examenkandidaat met het rijbewijs wil doen en sluiten beter aan bij de dagelijkse praktijk. Het theorie-examen voor bus heeft straks vier modules:
  • Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-D1 (RVM1-D1)
  • Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1D (RVM1-D)
  • Vakbekwaamheid module -D (VM2-D)
  • Vakbekwaamheid module 3-D (VM3-D)
Op de website van het CBR staan de rijbewijstrajecten beschreven in zowel de oude, als de nieuwe structuur en eventueel over vrijstellingen

Dit bericht verscheen eerder al in de BOVAG LedenApp

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring