BOVAG ondertekent brandbrief toekomstvisie verzorgingsplaatsen

Laatste update 20 april 2023 Leestijd: 2 min

Wanneer plannen worden omgezet in beleid, kunnen tankstations langs rijkswegen straks niet langer zomaar een vergunning krijgen voor extra laadpalen. Vergunningen worden opgeknipt en met exclusief recht aangeboden. Dat zijn enkele uitwerkingen van de toekomstvisie verzorgingsplaatsen. Met het ondertekenen van een brandbrief geeft BOVAG aan het niet eens te zijn met het tijdelijke beleidskader van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het zet een rem op de uitrol van extra laadpalen en vertraagt elektrificatie.

De brandbrief is verzonden uit naam van: BOVAG, VEMOBIN, VPR, FWH en BETA en gericht aan minister Harbers. De partijen pleiten voor het intrekken van de tijdelijke beleidsmaatregel. De sector overweegt ook om een contra-expertise te laten uitvoeren op de economische rapporten die vervolgens kan worden betrokken bij de politieke besluitvorming en uitvoering van de nieuwe plannen.

In de brief geven de partijen aan dat de maatregelen ‘een abrupte rem worden op de uitvoering van de investeringsplannen van de sector in duurzaamheid. Dat beleid staat haaks op het gekozen beleidsdoel om de energie-transitie langs rijkswegen te bevorderen.’

Lees de brandbrief aan minister Harbers
Lees de inhoudelijke bijlage bij de brief.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring