Oproep aan politiek voor steun aan mkb vanwege energiekosten

Laatste update 15 september 2022 Leestijd: 2 min

Om de politiek te bewegen om mkb-ondernemers te steunen vanwege de gestegen energiekosten, zijn MKB-Nederland en VNO-NCW een campagne gestart. Zij roepen op om op korte termijn gedupeerde ondernemers tijdelijk tegemoet te komen. Zodat zij perspectief houden en door kunnen gaan met verdere verduurzaming, die nodig is om uiteindelijk energie-onafhankelijk te worden. BOVAG (lid van MKB-Nederland en VNO-NCW) steunt de campagne en heeft schadeherstelbedrijven als nijpend voorbeeld aangedragen.

Net als burgers kampen veel bedrijven met de extreem gestegen energieprijzen Ze kunnen de prijzen niet, of maar beperkt, doorberekenen en teren hierdoor enorm in op hun marges en reserves. Sommigen stoppen hun activiteiten zelfs al noodgedwongen. Anderen kunnen momenteel bijna geen nieuw energiecontract krijgen en raken zo van de regen in de drup. Kerngezonde bedrijven dreigen over de kop te gaan.

Steun op korte en lange termijn

MKB-Nederland en VNO-NCW roepen de politiek op om op korte termijn gedupeerde ondernemers tijdelijk tegemoet te komen. Want dat kan gewoon binnen de EU-regels. Voor de langere termijn is extra ondersteuning nodig bij de noodzakelijke verduurzaming. Bovendien maakt ons dat sneller onafhankelijk van Russisch gas. 

Mobiliteitsbedrijven geraakt

BOVAG steunt de campagne omdat ook mobiliteitsondernemers getroffen worden, in het bijzonder schadeherstelbedrijven. Deze week riepen BOVAG en FOCWA opdrachtgevers in de schadebranche op schadeherstelbedrijven te compenseren voor de enorm gestegen energieprijzen. Voorzitter Han te Broeke herhaalde die oproep gisteren in het tv-programma Goedemorgen Nederland, dat een reportage maakt bij Aris van Werven van Broekhuis Autoschade in Zeist.

Wat ú kunt doen: Vul de BOVAG Ondernemersmonitor in!

Om de overheid in beweging te krijgen kunnen we ook uw hulp goed gebruiken. Laat ons via de BOVAG Ondernemersmonitor weten hoe de hoge energieprijzen uw zaken raken. Hoe staat u ervoor? Waar is bij u de impact het grootst? En waar worstelt u nog meer mee? Ga daarom naar uw mailbox, vul de nieuwe BOVAG Ondernemersmonitor in en voorzie BOVAG van munitie voor de lobby. Het kost een paar minuten, maar is voor BOVAG, en daarmee voor u en uw collega-ondernemers, zeer waardevol.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring