Opleving in registraties aanhangwagens

Laatste update 07 september 2022 Leestijd: 2 min

In augustus werden volgens de data van BOVAG en RDC 1.861 nieuwe aanhangwagens afgeleverd, oftewel 8 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Tevens betekent dit het hoogste aantal voor een augustusmaand in de 15 jaar dat RDC deze gegevens op maandbasis rapporteert (sinds 2007).

Ondanks deze opleving is het totale aantal nieuwe aanhangers dit jaar 9,4 procent lager dan in de eerste acht maanden van 2021. Toen werden er ruim 18.500 nieuwe exemplaren geregistreerd en in elk van de voorgaande maanden van dit jaar lag het afzetniveau steevast onder dat van dezelfde maanden vorig jaar. Dit jaar is er wel een toename van zo’n 40 procent in de verkoop van aanhangwagens voor het vervoer van voertuigen, terwijl de registraties van nieuwe paarden- en boottrailers juist afnamen. Ook werden er minder aanhangers voor vervoer van bouwmaterieel afgeleverd ten opzichte van de eerste acht maanden van 2021. 

Minder occasions

De occasionverkoop door de vakhandel liep tot en met augustus met bijna 10 procent terug in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werden er 7.140 gebruikte aanhangwagens verkocht. Zonder tussenkomst van de vakhandel wisselden ruim 28.000 tweedehands exemplaren van eigenaar en dat was een daling van meer dan 6 procent ten opzichte van januari tot en met augustus vorig jaar.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring