Online importproces vanaf 12 september volledig met VIA

Laatste update 08 september 2022 Leestijd: 2 min

Vanaf 12 september verdwijnen de aanvraagformulieren voor de online aanvraag van een kenteken voor importvoertuigen. Vanaf die dag kunt u ook online een kenteken aanvragen met de dienst Versnelde individuele aanvraag (VIA) voor eerder in EU/EVA geregistreerde voertuigen met een kentekenbewijs zonder Europese typegoedkeuringsgegevens. Aan de voertuigen zijn wel voorwaarden verbonden.

Deze uitbreiding van de VIA-dienst volgt op verbeteringen die RDW eerder dit jaar doorvoerde. Zo kunt u inmiddels geüploade bestanden corrigeren en een digitale machtiging toevoegen in VIA.

Voorwaarden VIA

De (aangepaste) voorwaarden leest u vanaf 12 september op de RDW-website. Ook het aangepaste beleid van de tijdelijke importprocedure vindt u daar. 

Fysieke controle

Moet RDW uw voertuig na de online aanvraag nog fysiek controleren? Vanaf 12 september mag u zelf kiezen bij welk keuringsstation u een afspraak maakt. De afspraak moet wel binnen 3 weken zijn in plaats van binnen 8 weken, zoals nu.

Andere voertuigen via het keuringsstation

Voldoet een voertuig niet aan de voorwaarden om online een kenteken aan te kunnen vragen? Bijvoorbeeld bij een voertuig van Domeinen of nieuwe en ongebruikte voertuigen met CVO/IGC? Dan moet u weer een afspraak maken bij een RDW-keuringsstation. 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar vii@rdw.nl of bel 088 008 74 77.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring