Dealers kunnen eind dit jaar erkenning aanvragen voor ombouwkeuring snorfiets

Laatste update 29 september 2022 Leestijd: 2 min

Brom- en snorfietsbedrijven kunnen eind dit jaar een RDW-erkenning aanvragen om de ombouwkeuring van snor- naar bromfiets uit te voeren. Vanaf 1 januari 2023 geldt er een helmplicht voor alle snorfietsers. De verwachting is dat daardoor veel eigenaren hun snorfiets willen laten ombouwen naar een bromfiets, zodat zij harder dan 25 km/u mogen rijden. RDW adviseert snorfietsers om vanwege de vele aanvragen bij de RDW-keuringsstations te wachten met de ombouwkeuring tot 1 januari 2023. Dan kunnen ze bij een erkenninghouder in de buurt terecht. RDW komt binnenkort met meer informatie over hoe u de erkenning kunt aanvragen. 

Brom- en snorfietsbedrijven met een erkenning voor de ombouwkeuring mogen dit alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. Dit geldt voor de meeste snorfietsen. Snorfietsen die niet de juiste Europese typegoedkeuring of een ‘belemmerende status’ hebben zoals een rijverbod moeten alsnog naar het RDW-keuringsstation voor de ombouwkeuring. Via de RDW-kentekencheck kan de eigenaar vanaf half oktober zien of hij bij een RDW-keuringsstation of RDW-erkenninghouder moet zijn om de snorfiets te laten omkeuren. 

BOVAG is in gesprek met RDW over de erkenning. RDW komt binnenkort met meer informatie over de erkenningseisen en het aanmeldproces. 

Kijk voor meer informatie op de website van RDW.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring