Vaststellingsloket NOW 6 open

Laatste update 14 oktober 2022 Leestijd: 2 min

Heeft u NOW aangevraagd voor de maanden januari, februari en maart 2022 (NOW 6)? Dan kunt u nu tot en met 2 juni 2023 de definitieve berekening aanvragen. Dat kan door het invullen van het aanvraagformulier op de website van het UWV.  

U heeft op basis van een geschat omzetverlies een voorschot voor de NOW-tegemoetkoming ontvangen. Inmiddels is het daadwerkelijke omzetverlies bij u bekend. En dus kunt u de tegemoetkoming definitief aanvragen. Het aanvragen kan hier. Ook vindt u daar de voorwaarden en plichten van NOW 6 (UWV-aanvraagperiode 8).  

Proefberekening via de NOWchecker 

Benieuwd of u geld krijgt of moet terugbetalen? Het UWV heeft een NOWchecker (Simulatie NOW) ontwikkeld. Daarmee kunt u in een paar stappen een proefberekening doen (ook voor de andere NOW-periodes). De checker geeft ook inzicht of u een derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig heeft bij uw aanvraag. 

Afzien van de tegemoetkoming of een lagere tegemoetkoming aanvragen 

Het is mogelijk om af te zien van de tegemoetkoming of een lagere tegemoetkoming aan te vragen. U kunt beide opties aangegeven bij het aanvragen van de definitieve berekening. 
  • Als u aangeeft af te zien van de tegemoetkoming hoeft u verder niets meer in te vullen. U krijgt vervolgens vanzelf bericht om het ontvangen voorschot terug te betalen. 
  • Geeft u aan een lagere tegemoetkoming te willen ontvangen, dan moet u wel het hele formulier door. Meer informatie vindt u hier.

Vragen?  

Wilt u meer weten over de NOW? Neem contact op met uw boekhouder of bel met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.   

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring