Ontmoeting én inspiratie bij het branchediner van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven

Laatste update 13 oktober 2022 Leestijd: 4 min

Meer dan 80 leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven kwamen woensdag 12 oktober bij elkaar in Museum Prinsenhof voor een inspirerende avond, onder het genot van een heerlijk diner. Het was een geslaagde avond, waar volop onderling werd bijgepraat. De leden werden ook tussendoor geïnformeerd over BOVAG-zaken, zoals het nieuwe platform BOVAG Energie. Ook Han Ten Broeke was aanwezig om samen met afdelingsvoorzitter Henk van den Helder leden bij te praten over actuele lobbydossiers. Klaas Middelbeek werd daarnaast benoemd tot ledenraadslid. Hij neemt het stokje over van Wim Slagter. 

Het branchediner werd gehouden in Museum Prinsenhof in Delft. Een bijzondere locatie, want het museum is gevestigd in het voormalige Sint-Agathaklooster. Een locatie dus die omringd is door historie en kunst. Tijdens het branchediner lichtten inspirerende sprekers een aantal actuele onderwerpen toe. 

BOVAG-lobby: Han ten Broeke over lopende dossiers

Han ten Broeke was als gastspreker aanwezig op het branchediner. Hij gaf een boeiend kijkje in zijn werk voor ons in Den Haag. Vervolgens heeft hij samen met Henk van den Helder de belangrijkste lobbydossiers van BOVAG toegelicht. Het vorig jaar gepresenteerde autobelastingenplan blijft actueel in de lobby, met als onderdeel de invoering van betalen naar gebruik en de verschuiving van bezit naar gebruik. Er is uiteraard oog voor de zorgen die verhuurondernemers hebben over betalen naar gebruik. Omdat de huurvloot jong en zuinig is, is de verwachting dat huurauto’s relatief goedkoop uit zijn qua kilometerprijs en een aantrekkelijke optie worden. BOVAG-verhuurders kunnen deel uitmaken van de klimaattransitie, en dus onderdeel zijn van de oplossing. Verder blijven lobbyonderwerpen als criminaliteitspreventie en elektrificatie onder de aandacht van BOVAG.

BOVAG Energie: kansen voor ondernemers

Hans Bresser, directeur innovatie en strategie, vertelde over het nieuwe platform BOVAG Energie. Dit platform ondersteunt ook verhuur- en deelautobedrijven bij de energietransitie. De verhuur- en deelautobedrijven lopen voorop in de energietransitie, omdat zij het jongste wagenpark hebben. De elektrificatie krijgt dan ook grote invloed op uw businessmodel. En dan heeft u ook nog eens de extra uitdaging om uw bedrijf te vergroenen in tijden van een energiecrisis. Het platform helpt u om stappen te zetten, en de kansen te laten zien die er zijn in deze uitdagende tijd. Op het platform vindt u producten en diensten. Denk aan een energie-expert die een energiescan kan uitvoeren en laat zien waarmee u energie kunt besparen. Of een tool waarmee u ziet voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. Of collectieve deals waarmee u voordelig (duurzame) energie kunt inkopen. Kijk voor meer informatie op bovagenergie.nl.

Verhuur in Cijfers komt eraan

Inzicht in actuele cijfers van de verhuurbranche is essentieel voor sterke lobby vanuit BOVAG. Als we in Den Haag ons punt willen maken, hebben we feiten nodig. Daarom houdt BOVAG weer het onderzoek ‘Verhuur in Cijfers’. Vrijdag 14 oktober ontvangt u een uitnodiging in uw mailbox. Uw input is essentieel, want alleen dan kan BOVAG voor u in de slag in Den Haag! Vult u ‘m ook weer in?

BOVAG-zaken: benoeming én afscheid ledenraadslid

Tijdens het branchediner hebben de aanwezige leden ingestemd met de benoeming van Klaas Middelbeek van Middelbeek Autoverhuur & Leasing in Alkmaar tot ledenraadslid. Hij zal in de BOVAG Ledenraad plaatsnemen en daar de verhuur- en deelautobedrijven vertegenwoordigen. Klaas Middelbeek volgt Wim Slagter op, die de afgelopen twee jaar in de ledenraad heeft gezeten. Wim Slagter is tijdens het diner namens het bestuur heel erg bedankt voor zijn inspanningen in de ledenraad. 

Klaas Middelbeek stelt zich voor en laat zijn bedrijf zien in het volgende filmpje:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring