Heeft u of krijgt u mogelijk te maken met een huurindexatie? Gebruik de voorbeeldbrieven van BOVAG 

Laatste update 21 oktober 2022 Leestijd: 3 min

Heeft uw verhuurder de huur van uw pand geïndexeerd of is hij dat van plan? En wilt u dat hij die indexatie schrapt of matigt? Gebruik dan de voorbeeldbrieven die BOVAG hiervoor beschikbaar stelt. Deze zijn bedoeld om het gesprek aan te gaan met uw verhuurder over het al dan niet indexeren van uw huur. Hierin kunt hen bijvoorbeeld wijzen op de energiebesparingsmogelijkheden van BOVAG Energie. 

In veel huurcontracten voor vastgoed staat de bepaling dat verhuurders één keer per jaar de huurprijzen mogen indexeren met een percentage gelijk aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI). Met de hoge inflatie van dit moment kan dat tot extreme huurverhogingen leiden. Afgelopen zomer riep BOVAG samen met andere ondernemersorganisaties verhuurders daarom op om de indexatie te matigen tot op het niveau van de kerninflatie van zo’n 3,5%.

Ga in gesprek: gebruik de voorbeeldbrieven 

U kunt zelf ook wat doen door het gesprek met uw verhuurder hierover aan te gaan. Daarbij kunt u gebruikmaken van de voorbeeldbrieven die BOVAG heeft gemaakt. U vindt de downloads hieronder. Er zijn vier brieven die van toepassing zijn op verschillende situaties: 

Modelbrief 1: Uw verhuurder heeft de huur nog niet geïndexeerd, en u wilt dat hij afziet van een eventuele indexatie Modelbrief 2: Uw verhuurder heeft de huur nog niet geïndexeerd, en u wilt dat hij een eventuele indexatie matigt Modelbrief 3: Uw verhuurder heeft de huur geïndexeerd en u wilt dat hij daarvan afziet Modelbrief 4: Uw verhuurder heeft de huur geïndexeerd en u wilt dat hij die indexatie matigt Modelbrief 5: Verzoek tot aanpassing huurindexatie in combinatie met treffen energiebesparende maatregelen 

Verduurzamen met hulp van BOVAG Energie 


In gesprek met uw verhuurder zou u uw hem kunnen wijzen op de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw pand met de oplossingen van BOVAG Energie. Dit platform helpt BOVAG-leden bij de energietransitie met o.a. uitgebreid advies over energiebesparing en interessante energiedeals voor zonnepanelen en ledverlichting. Kijk voor meer informatie op bovagenergie.nl.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring