Coronabesmettingen stijgen opnieuw: wel basisregels, geen extra maatregelen

Laatste update 20 oktober 2022 Leestijd: 2 min

Het aantal coronabesmettingen loopt nog steeds op. Het RIVM heeft daarom de zogeheten coronathermometer verhoogd. Maar dat betekent nog niet dat u extra maatregelen hoeft te nemen. Op dit moment gelden alleen de basisregels. Het kabinet besluit of extra maatregelen nodig zijn. Deze maatregelen vindt u in de maatregelenladders, die u in dit bericht kunt downloaden. Er zijn maatregelenladders voor de retail (o.a. winkels en showrooms) en voor rijscholen.

Respecteer wel de basisregels

Op 11 oktober kwam het RIVM met het bericht dat het aantal coronabesmettingen verder toeneemt. Naar aanleiding daarvan is de coronathermometer, die aangeeft hoe corona op de samenleving en de zorg drukt naar, een treetje omhoog gegaan. Er is nu sprake van verhoogde druk op samenleving en zorg. Betekent dit dat u al extra maatregelen moet nemen? Nee, op dit moment niet. Wel zijn de basismaatregelen nu extra belangrijk om te benadrukken, met name voor kwetsbaren: testen bij klachten, blijf thuis bij een positieve (zelf)test en haal een herhaalprik. 

Wanneer moet u wel extra maatregelen nemen?

Een verandering op de coronathermometer leidt niet automatisch tot andere maatregelen. De thermometer geeft alleen aan dat de te verwachten infectiedruk of ziektelast verandert. Het is aan het kabinet om te bepalen of en welke maatregelen zij op basis daarvan neemt. Als dat zo is, zal het kabinet daarbij verwijzen naar de zogeheten maatregelenladders. Hierin kunt u zien bij welke coronasituatie (epidemiologische situatie) u welke maatregelen moet nemen. De maatregelenladders zijn door het kabinet gemaakt op basis van de sectorplannen voor de retail en de sectorplannen voor rijscholen, waarvoor ook BOVAG input heeft geleverd:BOVAG houdt u op de hoogte over in welke fase we zitten en welke maatregelen nodig zijn.

Vragen?

Ga naar het coronadossier of neemt contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of 030 – 659 5300.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring