Branchekwalificaties schadeherstel volledig vernieuwd

Laatste update 20 oktober 2022 Leestijd: 2 min

Alle kwalificaties voor de bij- en nascholing van medewerkers in de schadeherstelbranche zijn weer up-to-date. Bij de ontwikkeling van de Plusnorm bleek dat er noodzaak was om alle kwalificaties te vernieuwen en ook een aantal volledig nieuwe kwalificaties toe te voegen. De kwalificaties zijn nu weer helemaal afgestemd op de kennis die nodig is om aan moderne voertuigen te werken. Een werkgroep van ondernemers en opleiders is sinds begin van dit jaar met dit project bezig geweest. In totaal zijn er veertien kwalificaties vernieuwd en zes volledig nieuw. De kwalificaties gaan gelden voor de nieuwe Plusnorm en worden in de loop van 2023 ook van kracht binnen de bestaande norm.

Volledig nieuw zijn onder andere de kwalificaties: 

  • Werken aan (H)ev voertuigen 1 + 2
  • Datanetwerken
  • Warmtepompen 
  • Carrosserieconstructies
Ook de kwalificaties voor de schademanager (frontoffice) zijn volledig vernieuwd en in lijn gebracht met de kennis die nodig is om het werk aan nieuwe moderne voertuigen goed te kunnen voorbereiden. 

Opleiding

De opleiders binnen de schadebranche kunnen op basis van de nieuwe kwalificaties hun opleidingen vernieuwen en waar nodig hele nieuwe opleidingen aanbieden. Innovam heeft bijvoorbeeld al vijf nieuwe schadehersteltrainingen gelanceerd, gericht op de nieuwste kwalificaties. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl, of met uw opleider. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring