Overheid start publiekscampagne over de voordelen van autodelen

Laatste update 03 november 2022 Leestijd: 2 min

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is deze week gestart met de publiekscampagne ‘Ontdek de voordelen van autodelen’. De campagne focust op de vier grote pluspunten van autodelen: bespaar geld, spaar het milieu en het klimaat, meer gemak en meer ruimte. Het doel van de campagne is meer bekendheid bij het grote publiek te creëren, dat nog relatief weinig ervaring heeft met autodelen. De campagne is gelanceerd in de Nationale Klimaat Week, die van 31 oktober tot en met 6 november loopt.

Op de campagnewebsite zijn naast de voordelen van autodelen ook een filmpje en een tool te vinden waarmee berekend kan worden hoeveel je kunt besparen met autodelen. BOVAG is blij dat er aandacht is voor autodelen, en daarmee ook voor al het flexibele vervoer. Want bijvoorbeeld een auto huren heeft dezelfde voordelen: het is een goedkoper en duurzamer alternatief voor de eigen auto, en een auto huren biedt gemak en flexibiliteit. 

Filmpje en promotiematerialen

U kunt zelf ook de campagnematerialen gebruiken voor uw website of social media, om de voordelen van autodelen en -huren te laten zien aan uw (potentiële) klanten. In de toolkit vindt u diverse filmpjes, posters en infographics. Het campagnefilmpje kunt u hieronder bekijken en op YouTube downloaden. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring