Meer dan helft Nederlandse auto’s 10 jaar of ouder 

Laatste update 04 november 2022 Leestijd: 2 min

Uit de nieuwste editie van 'Mobiliteit in Cijfers Auto’s', een jaarlijkse publicatie van BOVAG en RAI Vereniging, blijkt dat het Nederlandse wagenpark steeds ouder wordt.  Op 1 januari 2022 waren er in Nederland meer dan 5 miljoen personenauto’s van 10 jaar of ouder (bouwjaar 2012 of ouder); 5.005.615 om precies te zijn. Dat is een aandeel van 55 procent. Zeven jaar eerder waren er zo'n 4 miljoen (4.040.420) auto’s van 10 jaar en ouder en dat was destijds minder dan de helft (49 procent) van het totale wagenpark.  

'Mobiliteit in Cijfers Auto's' biedt een gedetailleerd inzicht in registraties, bezit en gebruik van personen- en bedrijfswagens, historische ontwikkelingen, onderhoud en de economische en fiscale betekenis van deze vervoermiddelen. Daarnaast brengt deze publicatie overheidsbeleid in kaart, ontwikkelingen op milieugebied, fileproblematiek en internationale cijfers over de productie en registraties van personenauto’s.  

Cijfers op online interactief dashboard 

Nieuw is dat aan aantal veel geraadpleegde tabellen en grafieken nu ontsloten worden op een online, interactief dashboard, dat steeds zo actueel mogelijk gehouden wordt:
Online interactief dashboard

Bladerbare boekjes

De bekende digitale bladerbare boekjes (pdf's) van de jongste en voorgaande uitgaven van Mobiliteit in Cijfers vindt u op bovag.nl/pers/cijfers of op mijn.bovag.nl/marktinformatie.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring