Laat u 15% korting lopen?

Laatste update 16 november 2022 Leestijd: 2 min

Als u de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik via BOVAG regelt, krijgt u 15 procent extra korting. BOVAG heeft namelijk een collectieve afspraak gemaakt met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. U kunt zich uiterlijk 31 december 2022 aanmelden.

Veel bedrijven hebben voor medewerkers of klanten muziek of een nieuwszender aanstaan in de showroom, kantoor of werkplaats. Of zij draaien wachtmuziek aan de telefoon of hebben muziek op hun website. In Nederland is bij wet geregeld dat een bedrijf hiervoor een vergoeding moet betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteert u van 15 procent extra korting. Dit komt nog bovenop de 33,3 procent die BOVAG-leden al krijgen als zij zich aanmelden voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. Daarnaast kunt u uw registratie eenvoudig online regelen en krijgt u één gezamenlijke jaarfactuur via BOVAG.

Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren. U ontvangt automatisch een factuur via BOVAG.

Online aanmelden

  • Om u aan te melden voor de collectieve rechtenafdracht, gaat u allereerst naar mijn.bovag.nl/auteursrechten.
  • Log in met uw lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vindt u belangrijke tips en een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.
  • Op de pagina mijn.bovag.nl/auteursrechten vindt u de formulieren waarmee u zich aan kunt melden voor korting op uw auteursrechtenafdracht aan Buma/Sena en Videma.
Kijk voor alle informatie op mijn.bovag.nl/auteursrechten

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring