CBR betaalt opleiders onterechte geboekte omzet voor lege plekken terug

Laatste update 30 november 2022 Leestijd: 2 min

CBR start een terugbetaling aan ongeveer 156 opleiders vanwege onterecht geboekte omzet voor lege plekken als gevolg van verkeerde inrichting in de systemen. De terugbetaling gebeurt in december 2022 met een brief aan de opleider die het betreft en via de rekening-courant door een terugboeking die herleidbaar is naar de oorspronkelijk verkeerde afboeking.

CBR heeft sinds de lockdown (mei 2020) per ongeluk onjuiste tarieven voor lege plekken afgeboekt bij de CCV klassikale uitvoering van het theorie-examens. Dit kwam door aanpassingen van de plantijden bij diverse klassikale theorie-examens. Een nadere analyse heeft veel tijd gevraagd en de controle is vanwege het voortschrijdend inzicht tijdens die analyse uiteindelijk uitgevoerd tot januari 2016. In januari 2016 is een nieuw luchtvaartproduct opgevoerd met onjuiste slottijd en tarief waardoor het reserveren en afboeken verkeerd liep. Met name in roosters met daarin de theorie-examens voor de vrachtauto en bus zijn daardoor fouten opgetreden.

Resultaat

CBR start een terugbetaling aan ongeveer 156 opleiders van onterecht geboekte omzet voor lege plekken als gevolg van verkeerde inrichting in de systemen. De terugbetaling gebeurt in december 2022 met een brief aan de opleider die het betreft, en via de rekening-courant door een terugboeking die herleidbaar is naar de oorspronkelijk verkeerde afboeking. Inmiddels is het systeem nu goed ingericht m.u.v. theorie-examens D omdat hiervoor al capaciteit is gekocht door opleiders.

Vervolg

CBR zal maandelijks controleren en waar het aan de orde is terugboekingen doen tot en met juli 2023 (invoering nieuwe theorie-examens D per 1-7-23). Daarnaast is er een andere inrichting van de systemen doorgevoerd waardoor de afboeking van lege plekken tarief eenvoudiger wordt en daarmee de transparantie wordt bevorderd. Controle door de opleider wordt daarmee makkelijker.

Vragen 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze correctie of zijn er nog onterecht afgeboekte kosten voor 2016 geweest, stuur dan een mail naar rijscholen@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring