Bert de Kroon herbenoemd in bestuur MKB-Nederland: “Zet me in voor haalbare, betaalbare en uitvoerbare energietransitie”

Laatste update 23 november 2022 Leestijd: 2 min

De leden van MKB-Nederland hebben BOVAG Autodealers-voorzitter Bert de Kroon woensdag opnieuw benoemd tot lid van het hoofdbestuur. De Kroon vertegenwoordigde BOVAG ook de afgelopen twee jaar in het MKB-Nederland-bestuur. Hij wil zich in zijn tweede termijn hard maken voor een goed ondernemersklimaat. Speerpunten zijn een haalbare, betaalbare en uitvoerbare energietransitie en minder regels.

“Regelgeving voor verduurzaming van het mkb moet voor ondernemers haalbaar en betaalbaar zijn. Het tempo moet realistisch zijn en ondernemers moeten kunnen rekenen op een voorspelbare en betrouwbare overheid”, licht hij in een reactie toe. Het verminderen van de regeldruk is een ander speerpunt: “Ondernemers hebben daar echt last van.”

Succesvolle lobby

In zijn vorige termijn haalde De Kroon met MKB-Nederland belangrijke lobbysuccessen: “Tijdens corona hebben we gezorgd dat meer branches in aanmerking kwamen voor steunmaatregelen zoals de NOW en TVL. Ook hebben we vorig jaar de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie (ODE) voor het mkb fors weten te verlagen en een verhoging weten uit te stellen. Zo hebben we voorkomen dat de rekening voor de energietransitie vooral bij het mkb zou komen te liggen.”

Kracht van samenwerking

Het lidmaatschap van BOVAG bij MKB-Nederland werkt in hun beider voordeel, ziet De Kroon. “Dankzij de slagkracht van MKB-Nederland kunnen we in de lobby richting politiek en overheid nog meer voor BOVAG-leden bereiken. Andersom leveren wij met de BOVAG Ondernemersmonitor, voorheen de Coronamonitor, belangrijke onderbouwing voor de lobbyinzet van MKB-Nederland. Ook helpen we andere leden binnen MKB-Nederland met de professionalisering van hun organisatie.”

‘Ervaren bestuurder’

Algemeen BOVAG-voorzitter Han ten Broeke is verheugd met de herbenoeming van De Kroon. “Bert de Kroon is een van de meest ervaren bestuurders bij BOVAG en heeft een moderne kijk op ondernemerschap. Zelf is hij een succesvolle dealer en ook nog eens een uitermate collegiale en fijne vent. Ik heb geen enkele twijfel dat hij ook weer een succes gaat maken van een tweede termijn in het bestuur van MKB-Nederland.”

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring