Kom bij de BOVAG-werkgroep T-rijbewijs en praat mee over de toekomst van deze rijbewijscategorie

Laatste update 23 mei 2022 Leestijd: 2 min

Sinds juli 2015 geldt het T-rijbewijs in Nederland. CBR heeft een speciale klankbordgroep voor deze rijbewijscategorie. Egbert van Drie en Peter Bouma zitten namens BOVAG in deze klankbordgroep en vertegenwoordigen daar onze rijscholen. Biedt u de opleiding voor het T-rijbewijs ook aan en wilt u meedenken en -praten over de toekomst van deze rijbewijscategorie? Meld u dan aan voor de BOVAG-werkgroep T-rijbewijs!

Werkgroep T-rijbewijs

Omdat het nodige speelt rondom het T-rijbewijs – zoals de introductie van een light variant – groeit de noodzaak voor het oprichten van een BOVAG-werkgroep voor het T-rijbewijs. Een werkgroep die periodiek bijeenkomt, bespreekt wat speelt en vanuit de praktijk advies geeft aan bijvoorbeeld de CBR-klankbordgroep. Daarom doen wij hierbij een oproep: Wilt u meedenken en -praten over de toekomst van het T-rijbewijs en invloed hebben op de koers? Meld u dan aan voor deze werkgroep. Dat kan door te mailen naar rijscholen@bovag.nl

Nieuwe T-variant

We staan aan de vooravond van een overheidsonderzoek naar de introductie van een light variant van het T-rijbewijs. Voertuigen lichter dan 3500 kilo laten vallen onder het B-rijbewijs is een van de mogelijkheden. Dit onderzoek brengt de veiligheidseffecten en de lasten in kaart. Ook wordt gekeken naar de benodigde wetswijzigingen voor de registratie- en kentekenplicht, wat in de praktijk mogelijk is en of er een apart examen moet komen. De nieuwe werkgroep gaat hier samen met Egbert van Drie en Peter Bouma mee aan de slag en zal de CBR-klankbordgroep vanuit de praktijk hierover adviseren. 

Aanmelden

Stuur een mail naar rijscholen@bovag.nl om u aan te melden.

Niet in de werkgroep, wel op de hoogte blijven?

Geef dit dan per e-mail aan ons door, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen rondom het T-rijbewijs. U kunt rijscholen@bovag.nl ook gebruiken om de werkgroep input te geven over bijvoorbeeld uw ervaringen met het praktijkexamen van het T-rijbewijs.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring