Oplichter kampeerbedrijven actief in noorden van Nederland

Laatste update 24 mei 2022 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft van meerdere caravanbedrijven het signaal gekregen dat ze te maken hebben gehad met een oplichter. Deze persoon neemt contact op met de vraag of het caravanbedrijf geïnteresseerd is in zijn caravan. Nadat er overeenstemming is over de prijs, vraagt de oplichter voor de zekerheid een aanbetaling. Vervolgens is er niemand aanwezig op de plek waar de caravan opgehaald kan worden. Er wordt om een extra aanbetaling gevraagd, waarna de persoon niks meer van zich laat horen. 

De meldingen werden vooral gedaan door bedrijven in het noorden van Nederland, maar het is ook denkbaar dat deze personen op andere plekken in Nederland toeslaat. Wees daarom alert wanneer iemand u vraagt om een aanbetaling voor een caravan of camper, als u het kampeermiddel nog niet heeft gezien. Lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Let extra op wanneer de aanbetaling naar een buitenlands rekeningnummer overgemaakt moet worden. Twijfelt u? Doe dan nooit vooraf een aanbetaling. 

Neem contact op met de politie

Bent u ook opgelicht door deze persoon? Of heeft onlangs contact gehad met deze persoon? Neem bij (pogingen tot) oplichting altijd contact op met de politie via (0900) 88 44. Doe ook melding bij de Fraudehelpdesk. Zij werken landelijk en bundelen meldingen, waardoor de kans dat de politie ermee aan de slag gaat groter wordt.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring