Afdeling BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven zoekt nieuw bestuurslid

Laatste update 03 mei 2022 Leestijd: 3 min

In en rond de tweewielerbranche gebeurt er veel. Binnen BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven doen we er veel aan om ondernemers in deze turbulente tijden te helpen en te ondersteunen. Wilt u daar een steentje aan bijdragen? Omdat één van de bestuursleden gekozen is voor de BOVAG Ledenraad, is de afdeling op zoek naar een enthousiast en gedreven kandidaat-bestuurslid vanuit de brom-snorfietsbranche.

Wat houdt het in?

Als bestuurslid van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven denkt u mee over de koers van BOVAG als vereniging, over diverse lobbydossiers en producten en diensten specifiek voor motor- en brom-snorfietsbedrijven. U weet wat er gebeurt bij BOVAG en u bent betrokken bij ontwikkelingen binnen de mobiliteitssector. 

Het bestuur bestaat uit drie ondernemers uit de motorbranche en drie uit de brom-snorfietsbranche met een onafhankelijk voorzitter. De bestuursleden inspireren elkaar onderling en zorgen voor verbinding met andere BOVAG-leden. Deze bestuursfunctie vergroot uw netwerk en uw deskundigheid in de mobiliteitsbranche. Kortom, meewerken in het bestuur levert gegarandeerd een leerzame en interessante tijd op. 

Hoeveel tijd kost het?

Vier tot vijf keer per jaar wordt een bestuursvergadering georganiseerd waar mogelijk enkele werkzaamheden uit voortkomen. Daarnaast zijn er af en toe andere bijeenkomsten zoals een afdelingsconferentie, regiobijeenkomsten en de BOVAG-branchedag.

Profielschets

De afdeling BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven is op zoek naar een ondernemer uit de brom-snorfietsbranche die denkt vanuit het branchebelang, open staat voor nieuwe ideeën, graag kennis wil delen en het leuk vindt om te inspireren en geïnspireerd te worden. Spreekt dit u aan en past u binnen het onderstaande profiel? Dan is de bestuursfunctie wellicht iets voor u! 

Kennis en kunde

 • Is eigenaar van een brom-snorfietsbedrijf en met dit bedrijf aangesloten bij BOVAG;
 • heeft kennis van de markt uit eigen ervaring, is een actief ondernemer midden in zijn/haar carrière;
 • heeft als ondernemer voldoende kennis van aftersales en/of sales;
 • kan op hoofdlijnen, vanuit het collectieve belang en over de lange termijn meedenken;
 • realiseert zich dat besturen iets anders is dan ondernemen en managen.

Persoonlijkheid

 • Kan met mensen van verschillende niveaus omgaan, met name door zichzelf te zijn;
 • heeft gevoel voor processen en is in staat deze te sturen/begeleiden met goede timing;
 • kan initiatieven nemen en de toon zetten, maar ook de eer aan een ander laten, gericht op het doel van het totale bestuur;
 • is gedreven om het collectief van tweewielerbedrijven verder te helpen;
 • heeft een eigen oordeel, is geen meeprater, is kritisch maar altijd positief;
 • denkt en handelt vanuit een constructieve samenwerking met de werkorganisatie van BOVAG;
 • is bereid kennis te delen en ook zichzelf te ontwikkelen.

Reageren

Spreekt deze bestuursfunctie u aan of heeft u nog vragen? Reageer dan vóór woensdag 1 juni door uw vragen of uw motivatie naar gt@bovag.nl te mailen. U krijgt dan zeker een reactie terug! Wilt u telefonisch een toelichting of een vraag stellen? Neem dan contact op Wijnand de Geus, op telefoonnummer (06) 51 85 17 69.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring